fallback

ЕК записа българската говежда пастърма в регистъра на традиционните специалитети

Това е петият български продукт, който е регистриран в списъка

16:30 | 22.06.17 г.

Европейската комисия одобри включването на българската говежда пастърма в регистъра на гарантираните традиционни специалитети (STG). 

Българската говежда пастърма е специалитет от сурово изсушено месо с вкус и мирис на узряло говеждо месо.

Традиционният метод на производство, характеризиращ се с процеса на сушене, е направил този тип продукт уникален за България, се допълва в съобщението на ЕК.

Това е петият български продукт, който е регистриран като гарантиран традиционен специалитет, информира БТА. Говеждата пастърма ще се присъедини към списъка от над 1400 продукти, които вече са защитени и чийто списък може да се намери в базата данни DOOR.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:41 | 13.09.22 г.
fallback