fallback

Преглед на печата за 11 май

07:40 | 11.05.17 г.

Московски върна старото ръководство на железниците в. Капитал Daily

Владимир Владимиров ще оглави за трети пореден път държавния "Холдинг БДЖ", съобщиха официално от транспортното ведомство в сряда. Владимиров бе отстранен от служебния министър на транспорта Христо Алексиев с мотива, че железницата е пред фалит и невъзможност да обслужва пътническите графици. В ръководството на "БДЖ Пътнически превози" пък се завръща Любомир Иванов, който също бе сменен от ръководната позиция в държавните железници преди три месеца. За шеф на "БДЖ Товарни превози" е назначен Пламен Пешаров, а за карго превозите на БДЖ отново ще отговоря Любомир Илиев. Според съобщението на ведомството на Ивайло Московски той е дългогодишен специалист в извършването на транспортни услуги.

Засега не се съобщава за промени в ръководството на Национална компания "Железопътна инфраструктура", чийто дългогодишен шеф Милчо Ламбрев също бе отстранен от Христо Алексиев и на негово място бе назначен Красимир Папукчийски. Самият Алексиев, преди да стане служебен министър, бе заместник на Ламбрев.

Онкодиспансерът в Пловдив пак е забъркан в скандал в. Сега

За половин година онкодиспансерът в Пловдив се оказа забъркан във втори голям скандал, като и този път той е предизвикан от предаването на Нова телевизия "Господари на ефира". Върховната касационна прокуратура образува досъдебно производство срещу длъжностни лица от "Комплексен онкологичен център - Пловдив" ЕООД за съзнателно сключване на неизгодна сделка, от която за дружеството са настъпили щети в размер на повече от 500 000 лв. и случаят е особено тежък - престъпление по чл. 220, ал. 2, вр. с ал. 1 от НК, съобщиха от прокуратурата. Текстът е за умишлено сключена неизгодна сделка със значителна вреда и наказанието е от 3 до 10 години затвор плюс лишаване от право за заемане на длъжност и упражняване на професия.

42-ма съветници ще имат премиерът и вицетата в. Сега

42-ма съветници и сътрудници може да си назначат премиерът и четиримата му заместници, след като правителството вчера промени устройствения правилник на Министерския съвет. От пресслужбата изтъкват, че ново е само разпределението, а общият брой на щатовете се запазва без промяна. Министър-председателят може да има до 16 съветници. По деветима сътрудници ще могат да си назначат вицепремиерите без портфейл Томислав Дончев и Валери Симеонов. Вицетата, които са и министри - Екатерина Захариева и Красимир Каракачанов, ще имат по четирима сътрудници в политическите си кабинети. Отделно те имат екипи и в министерствата, които ръководят.

Министър нареди: Тунелите да са готови до юни! в. Стандарт

Ремонтите в тунелите "Витиня" и "Ечемишка" трябва да са приключили до юни и те да са отворени. Това обяви Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Той испектира ремонтните дейности, които в момента текът там. Заедно с него бе и шефът на АПИ инж. Дончо Атанасов. 

Нено Димов иска туристически хъб в. Стандарт

Създаването на туристически хъб е сфера за развитие в сектора. Това коментира вчера министърът на околната среда и водите Нено Димов в интервю за телевизия "Европа". "Един курорт се продава относително трудно. Ако направите един хъб от много курорти, както има в Австрия, в Швейцария, тогава дестинацията става значително по-атрактивна. Същото важи и за черноморския туризъм, и за селския и екотуризма", каза Димов.

Държавата влезе в „Авионамс“ в. Монитор

Държавата вече е реален собственик на авиоремонтния завод „Авионамс“, научи „Монитор“. Частният съдебен изпълнител Стоян Якимов е джиросал, т.е. прехвърлил акциите на „Държавната консолидационна компания“ ЕАД. Дружеството се яви на търг точно преди година - на 10 май 2016 г. и откупи „Авионамс“ за 28 941 117 лева на публичната продан, обявена от ЧСИ-то.

Откриваме наш завод за противоградни ракети в Аржентина в. Монитор

Завод за сглобяване на български противоградни ракети започва работа в аржентинската провинция Мендоса, съобщи собственикът на българската фирма прозиводител Христо Крушарски, който присъства лично при инсталацията на последните машини. Близо 3 млн. долара е инвестицията, очакванията му са новата фабрика да утрои производствения капацитет на базата в Стара Загора, която развива дейността си вече четвърт век. По думите му през миналата година близо 40 на сто от неговите противоградни ракети са използвани за защита на земеделските култури в България. Той уточни, че родното производство е с много по-добри технически данни от македонското.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:41 | 05.09.22 г.
fallback