fallback

Преглед на печата за 24 април

07:42 | 24.04.17 г.

"Смарт органик" придоби 25% от производителя на лютите сосове Chilli Hills В. Капитал Daily

Дистрибуторът на биохрани в България "Смарт органик" придоби 25% дял в "Чили хилс фудс" - производител на люти сосове. Цената на сделката не бе съобщена. "Чили хилс фудс" произвежда 27 продукта по собствени рецепти - четири вида люти сосове, три вида люти пасти и 20 вида изсушени люти чушки и стрити подправки. Историята на фирмата започва през 2014 г. с малка бутикова ферма в село Кокаляне край София за отглеждане на редки сортове люти чушки.

Общините бойкотират приема на бежанци В. Сега

Държавната агенция за бежанците (ДАБ) e в пълна безизходица и невъзможност да си свърши работата, след като се оказа бойкотирана и от общините, и от останалите държавни институции. Представителите на местната власт отказват да приемат бежанци, а държавата не прави нищо, за да ги накара да спазват закона. От началото на годината по официални данни на ДАБ е бил даден бежански статут на 349 души, а хуманитарен - на 384.

В новия кабинет ще има четирима вицепремиери и 17 министри В. Сега

Президентът Румен Радев започва експресни консултации преди връчването на правителствения мандат. Днес при него един след друг са "Воля", ДПС и ОП, а утре - БСП и ГЕРБ. На последната среща ще се уточни кога точно партията на Борисов ще получи правото да състави кабинет. Очаква се това да стане до края на седмицата. ГЕРБ ще има 7 дни да направи правителство. Ако не успее, мандатът отива при БСП, а при нов провал - в парламентарна сила, избрана от Радев. Структурата на новото правителство ще е като при предишния кабинет на ГЕРБ - със 17 министри, четирима вицепремиери и един премиер, разкри през уикенда по "Канал 3" Красимир Каракачанов, съпредседател на "Обединените патриоти" (ОП). Конкретните имена щели да станат ясни до края на седмицата. Засега бил ясен само министър-председателят, т.е. Бойко Борисов. В следващите дни трябва да е готова и програмата на новия МС.

Щатски предприемачи търсят родни компании В. Стандарт

Американски предприемачи от Силициевата долина търсят български стартиращи компании. Целта ще бъде да им помагат да намерят финансиране от големи инвестиционни фондове от САЩ. Това ще се случи на среща в Пловдив, която ще бъде открита от зам.-кмета Стефан Стоянов.

1500 работници търсят в курортите по северното Черноморие В. Монитор

Проблемът с кадрите в туризма е от много години и този сезон няма да е различно. Едва 20 на сто от завършващите Професионалната гимназия по туризъм в Добрич се вливат в туристическия бранш. Това заяви Димитър Димитров, председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация за Североизточен район, по време на Панорамата на средните училища. „Ще дам само един пример – в Професионалната гимназия по туризъм през миналата учебна година са завършили 130 деца.

Бойко Борисов: Водата от десетилетия е такава В. Труд

Опитаха се да подплашат населението – така Бойко Борисов коментира темата за урана в питейната вода в Хасково.“От 1946 г. в България са добити над 17 600 тона уран. Смятайте, ако сега е опасно, какво им се е случило на българите по време на 17-20-30 конгрес на БСП. Не им отива на тези, които употребяват думи като “Чернобил” (президентът Радев – б.а.)”, допълни председателят на ГЕРБ, който бе на посещение в Бургас.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:26 | 11.09.22 г.
fallback