fallback

Преглед на печата за 16 март

07:47 | 16.03.17 г.

"Макс телеком" опитва да се продаде на "Булсатком"

В. Капитал Daily

Четвъртият мобилен оператор "Макс телеком" от месеци е в тежко финансово състояние и като опит за спасение води преговори да се продаде на "Булсатком". Въпреки това до сделка едва ли ще се стигне, ако се съди по отговорите на мениджъра на "Булсатком" и други източници от пазара.

През последните месеци телекомът затвори офисите си в България, служителите не са получавали възнагражденията си от месеци, гласовата услуга Voicer на компанията не работи, а интернет услугата в много градове е прекъсната или с много лошо качество, както стана ясно от оплакванията на клиенти на фирмата. Намирането на партньор или купувач изглежда като единствения шанс за оцеляването на "Макс телеком". За съживяването явно не помага и постоянно растящият кредит от Първа инвестиционна банка.

Мигрантският натиск ще се увеличи следващите дни

В. Сега

Мигрантски натиск по границата в следващите дни, струпване на автобуси с желаещи да гласуват от Турция и хаос пред избирателните секции в чужбина са най-големите рискове, които тревожат служебното правителство. Това обяви военният министър и вицепремиер по сигурността Стефан Янев, който отговаря за подготовката на предсрочния парламентарен вот на 26 март.

Служебният кабинет очаква напрежение заради "възможно струпване на автобуси по границата с желаещи да гласуват и възможна активация на мигрантския поток в този период". Но увери: "взети са мерки, в готовност са различните органи да вземат и допълнителни мерки, ако се наложи". Ден по-рано служебният премиер Огнян Герджиков обяви, че се подсилва охраната по границата ни с Турция, защото се очаква наплив от мигранти, но не свърза това с предстоящия вот.

Протест пак разбуни духовете около цигарената фабрика в София

В. Сега

Над 400 работници от "София - БТ" протестираха вчера пред сградата на дружеството. Бившите служители на предприятието изразиха притеснения, че цигарената фабрика няма да заработи, защото машините от нея липсват, съобщи bTV. Преди година предприятието беше затворено с аргумента, че вече няма пазар за произвежданите цигари. От ръководството на "Булгартабак" вчера реагираха със съобщение, с което определиха протеста като преследващ "тесни политически цели в период на предизборна кампания". Коментар за това дали ще бъде отворено предприятието обаче няма.

Повече банкноти от 50 лв. в джобовете

В. Стандарт

Повече банкноти от 50 лв. и 100 лв. има в джобовете на българите. Явно доходите на част от хората се увеличават сериозно, което им позволява да харчат по-големи суми в брой. В края на декември 2016 г. парите в обращение са общо 14,152 млрд. лв. като за година нарастват с 1,428 млрд. лв., или с 11,22%, обявиха от БНБ. Най-голямо увеличение на парите в брой има през декември - с над 5%. Това се дълги на голямото пазаруване за коледните празници, което наложи да се носят по-големи суми в брой.

Виваком финансира 13 проекта в малките градове

В. Труд

13 проекта спечелиха финансиране от Виваком Регионален грант за тази година. Общата сума, отпусната за тяхната реализация, е 62 000 лв., като максималната сума за проект е 5000 лв. Целта ни е да подпомогнем идеи, които да направят живота в малкия град по –интересен и стойностен, заяви Веселка Вуткова, директор Корпоративни комуникации във Виваком. Тази година кандидатстваха над 279 проекта на неправителствени организации, училища и читалища от 29 области в страната, допълни тя. И подчерта, че телекомът е изпълнил обещанието си през 2017 г. повече идеи да получат финансиране през 2015 г. по програмата са финансирани 10 проекта за 50 000 лева.

Премахват повторните изпити за таксиджиите

В. Монитор

Шофьорите на таксита няма да се явяват на изпит при подновяването на професионалното удостоверение. Това обеща служебният министър на транспорта Христо Алексиев след среща с представители на бизнеса. За целта ще бъдат подготвени промени на Закона за автомобилните превози, с които се предлага срокът на валидност на удостоверенията на таксиметровите водачи да се удължава без да се полага допълнителен изпит. По думите на министъра, за да влязат в сила тези предложения те трябва да бъдат приети след свикването на новото народно събрание. Алексиев допълни, че се отменя и графикът за провеждане на изпити при преиздаване на удостоверенията на таксиметровите водачи.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:23 | 08.09.22 г.
fallback