fallback

Закони за всичко и за всички, препоръчва бизнесът на властта

През 2017 г. ще има изненади, но България има здраво бизнес общество, което управлява тези процеси, смята Никола Добрев от КЦМ

17:54 | 17.01.17 г.

Да се запази инвестиционния климат и да се инвестира в структуроопределящи обекти. Трябва да има адекватна на бизнеса администрация, която да не се меси в решенията на предприемачите, защото пазарите са динамични.

Това препоръча Никола Добрев, председател на Борда на директорите на Комбината за цветни метали (КЦМ), по време на дискусия, част от 11-та годишна среща на бизнеса с правителството, организирана от в. Капитал.

„Очакванията ни са да имаме ефективна, ангажирана към бизнеса администрация, която да работи независимо от турбуленциите. Но преди всичко трябва да има закон за всичко и закон за всички“, препоръча Добрев, визирайки върховенството на закона и правораздавателната уредба.

Оценката на бизнесмена е, че досега са работили в постоянен диалог с правителството, с което са обсъждали всички регулаторни промени. По думите му това трябва да продължи и занапред.

„Бизнесът прави своите сметки и пресмята рисковете, правим разчети. Съществуват рискове за фирмите, свързани с глобалния пазар в конкуренцията“, предупреди Никола Добрев.

Според него очакванията са през 2017 г. да има изненади, но той е убеден, че „в България има здрав бизнес, който ще изгради култура на независимост от политически ситуации и стабилно бизнес общество, което управлява тези процеси“.

По думите на Оливие Маркет, изпълнителен директор на AES България, собственик на централата AES Гълъбово, компанията е дългосрочен инвеститор, който работи добре с всички правителства.

„Надяваме се да се избере ново правителство, което ще гарантира прогнозируемост на бизнеса, за да взема той най-добрите решения“, каза бизнесменът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:51 | 12.09.22 г.
fallback