fallback

Преглед на печата за 2 януари

10:11 | 02.01.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

НАП даде на прокурор 1355 души за укрити 126 млн. лв.

в-к Сега

Данъчни са хванали 1355 българи с укрити данъци и неплатени осигуровки в размер на 126 млн. лв. през тази година, отчете  НАП. След проверките длъжниците вече са дадени на прокурор и срещу тях се водят досъдебни производства за търсене на наказателна отговорност. В същото време агенцията се похвали с по-висока събираемост - с 1.9 млрд. лв. повече от миналата година. По предварителни данни до края на 2016 г. НАП ще събере общо 17.6 млрд. лв. приходи от данъци и осигурителни вноски. Това е исторически висок резултат, твърдят данъчните.

Проверките на физическите лица са установили несъответствие на придобито имуществото и декларирани доходи през тази година. Общо 9700 са направените ревизии с разкрити неплатени данъци и осигурителни вноски за близо 1.8 млрд. лв. Общо са направени 276 000 проверки. При фирмите се търси отговорност на собственици и управители на фирми за задължения на 137 дружества за близо 85 млн. лв.

"Софийска вода" иска поскъпване с над 50 ст. на кубик

в-к Сега

Концесионерът в столицата "Софийска вода" е поискал поскъпване на водата с 51 ст. на кубически метър. Увеличението е заложено в бизнес плана на компанията, а цената ще бъде разгледана и променена от Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) в началото на 2017 г.

В петгодишния си бизнес план от "Софийска вода" са заложили "по-скромно" увеличение - първоначално компанията поиска ръст от сегашните 1.82 лв. за кубик на 2.40 лв. с ДДС. За 2017 г. обаче концесионерът е ревизирал заявлението си и вече иска повишение с 51 ст. до 2.33 лв. за кубик вода. В края на петгодишния период дружеството предвижда поскъпване до 2.86 лв. за кубик.

Разкриват 315 работни места по две схеми в област Ловеч

в-к 24 часа

315 работни места по две схеми - "Обучения и заетост за млади хора" и "Обучения и заетост", се разкриват в област Ловеч. Това стана ясно на заседание на Комисията по заетостта към Областен съвет за развитие, провело се в навечерито на Нова година и председателствано от зам.-областният управител Георги Терзийски. Критерии за разпределение на средствата по области са равнището на безработицата, регистрираните безработни до и над 29 години и заявените потребности /свободни работни места/ от работодателите на първичния пазар на труда. Общият размер на предвидените за област Ловеч средства са 2 925 494 лева.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:40 | 19.08.22 г.
fallback