fallback

Преглед на печата за 8 декември

07:40 | 08.12.16 г.

Бюджет 2017 на Столичната община: Същите приходи, по-малко нови проекти в. Капитал Daily

Първите числа от бюджета на София през 2017 г. показват, че той ще е почти копие на тазгодишния - столицата ще преразпределя около 1.2 млрд. лв., показва проект, с който "Капитал" разполага. Силно се свиват разходите за изграждане и ремонти на улици. Очакванията за приходите на столицата остават сходни с тазгодишните. От държавния бюджет се вижда, че субсидията към София ще е по-голяма - 362 млн. лв. догодина при 333 млн. лв. през 2016 г. Това са средства за делегирани дейности.

"Джи Пи груп" ще ремонтира площада пред НДК в. Капитал Daily

"Джи Пи груп" ще ремонтира площада пред Националния дворец на културата (НДК), който не бе обхванат при мащабния ремонт на останалата част от парковото пространство около зданието, приключил преди по-малко от година. Компанията очаквано спечели търга на Столичната община, като още при отварянето на офертите в края на октомври стана ясно, че е получила максимален резултат за техническото предложение и втората най-ниска ценова оферта, като това бяха и двата водещи критерия за оценката.

Ски курортите отварят по-рано заради ранния сняг в. Капитал Daily

Ранният първи сняг и ниските температури доведоха и до по-ранен старт на ски сезона. След като Банско пусна в действие няколко писти още през уикенда, Боровец ще даде старт на лифтовете десет дни преди предвиденото - на 8 декември, четвъртък. Двата зимни курорта бяха обявили предварително, че ще открият сезона на 17 декември. Третият голям зимен курорт Пампорово ще се придържа към предварително обявената дата 10 декември, събота, но и там няколко писти вече функционират.

Най-големият съд излиза на протест в. Сега

Най-големият съд у нас - Софийският районен (СРС) - излиза на улицата утре заради отказа на Висшия съдебен съвет (ВСС) да реши дългогодишните проблеми на институцията. Това съобщиха в официалната си страница във "Фейсбук" от съда. Протестиращите ще излязат пред ВСС от 11 до 13 ч. затова администрацията на съда ще работи в намален състав.

Кабинетът "помогнал" на бизнеса с 16% от мерките за облекчения в. Сега

Вялите опити на кабинета в оставка да привлече инвеститори личи от последния отчет, свързан с мерките в подкрепа на инвеститорите. Той бе одобрен от правителството вчера и показва, че министри и чиновници са успели да изпълнят едва 16% от общо 118 мерки за подобряване на бизнес средата. Документът разкрива, че 19 от мерките са изпълнени, 78 са в процес на изпълнение с неясен финал, а по 21 от тях изпълнението дори не е започнало. Изпълнените мерки са свързани с промени в Закона за устройство на територията и в Закона за професионалното образование и обучение, актуализирането на наредбата за здравословни и безопасни условия на труд при строителство и др., допълват от правителствената пресслужба.

Зовем ЕК за план за реакция, ако Турция пусне мигрантите в. Стандарт

Призовали сме ЕК да започне работа по план "Б", ако реториката от страна на Турция придобие реални измерения. Това заяви външният министър в оставка Даниел Митов по повод заявките на Анкара, че може да отвори границите към ЕС за приютените на турска земя мигранти. Надяваме се, че до това няма да се стигне, но не можем да крепим политиката си само на надежди. На национално ниво България взима всички възможни мерки за ограничаването на миграционните потоци, добави Митов.

Почивните понеделници минаха на комисия, влизат в сила от Нова година в. 24 часа

Почивните понеделници след официален празник, когато той се пада в събота и неделя, бяха одобрени от комисията по труда и социалната политика на Народното събрание. Правителството предлага новата система да замени досегашните дълги уикенди с отработване в събота.

Още тази седмица промените ще минат на първо четене, а целта е да бъдат приети до коледната ваканция на депутатите и да влязат в сила от началото на следващата година, обясни пред в. “24 часа” председателят на социалната комисия на НС Хасан Адемов.

Петрич прави индустриална зона в. 24 часа

Обособяването на индустриална зона е сред приоритетите в работата на общинското ръководство в Петрич, обяви кметът Димитър Бръчков. "През тази година предприехме стъпки за придобиването на 500 дка на бившето стрелбище. Имаме идея там да е индустриалната зона, за да не се натоварва инфраструктурно градската част. В тази зона наши и чужди инвеститори ще могат да построят предприятия, да инвестират в местната икономика и да открият работни места", допълни Бръчков.

Летището в Горна Оряховица развива бизнес полети в. Труд

Международното летище в Горна Оряховица ще развива карго и бизнес полети. Две нискотарифни компании са изявили желание да оперират на аеродрума. Близо 32 млн. лв. инвестиции ще бъдат вложени за период от 35 години, предвижда планът за развитие на комплекса, който концесионерът „Гражданско летище Горна Оряховица 2016“ АД е предоставил на правителството.

Амбициите са аеропортът да стане един от най-перспективните, тъй като на по-малко от десет километра от него се събират две главни трасета – магистрала „Хемус“ и пътят Русе – Велико Търново. Трасето вече е одобрено и проектите са изпратени в община Горна Оряховица, а големият печеливш, освен концесионера, се оказва и кметството, което има множество терени, подходящи за складове и логистични центрове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:47 | 07.09.22 г.
fallback