fallback

Строителството на обхода на Поморие засяда в КЗК

Две фирми обжалват решението на пътната агенция за избор на изпълнител

18:37 | 11.11.16 г.

Строителството на обхода на Поморие временно е блокирано заради жалби на две фирми срещу решението на Агенцията “Пътна инфраструктура” за избор на изпълнител, вижда се от справка в регистъра на антимонополния регулатор.

С решение от 2 ноември Агенцията е определила консорциумът ДЗЗД “Поморие 2015”, в който участват "ПСТ Груп“ ЕАД и "Понсстройинженеринг“ ЕАД, за изпълнител на обхода на Поморие. Комисията е дала най-висока оценка на офертата на сдружението – 95 точки, след като то предложи и най-ниската цена в търга – малко над 14,3 млн. лева.

На второ място е класирано предложението на “Автомагистрали – Черно море” АД с оценка от 94,84 точки с цена от почти 16 млн. лева.

На трето място пътната агенция е класирала офертата на консорциума ДЗЗД “Анхиало2015” с участници "Инжстройинженеринг“ ЕООД, "АБ ИНВЕСТ НН“ ЕООД и "Пътстрой Бургас“ ЕООД, на четвърто – офертата на Консорциум “Страбаг” ДЗЗД, и на пето място – ДЗЗД “Поморие 2015 – С” с участници "Пътинженерингстрой-Т“ ЕАД и "Пътно поддържане – Сливен“.

Пътната агенция е отстранила чуждят участник в процедурата - обединението „Мейн Иншаат“, в което влизат "Метиш Иншаат Ве Тиджарет“ АД, "НТФ Иншаат Тиджарет ЛТД. ШТИ. и "Ей Иншаат Маденджилик Проже Енержи Ве Туризм Санайи Дъш Тиджарет ЛТД. ШТИ.“, както и “Иса 2000” ЕООД и “Трейс Груп Холд” АД.

Решението се обжалва от втория и третия в класирането - Автомагистрали – Черно море” АД и консорциума ДЗЗД “Анхиало2015”.

Обходът на Поморие е един от ключовите участъци от проекта за разширяване на пътя Бургас – Слънчев бряг. Процедурата обхваща отсечка от почти 6 км., която ще преминава в периферията на града, с проектна скорост 90 км/ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:47 | 11.09.22 г.
fallback