fallback

Лозан Панов поиска оставката на представляващия ВСС Димитър Узунов*

Поводът е начинът, по който Узунов определил кой да се срещне с европрокурори

12:47 | 13.10.16 г. 1

Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов призова представляващия Висшия съдебен съвет (ВСС) Димитър Узунов да преосмисли дали да остане на поста. Панов се обърна към колегите си с призив, ако Узунов сам не се оттегли, да бъде гласувана такава точка в дневния ред на ВСС за днес, предаде БТА.

Поводът е начинът, по който Димитър Узунов е определил еднолично кой да се срещне с европрокурорите у нас, каза Лозан Панов по време на заседанието на ВСС. Вече нямам съмнение, че загубихме чувството за срам, коментира той.

Според Лозан Панов действията на Узунов не са случайност. Той направи паралел с фалита на КТБ и последното интервю на Цветан Василев. 

Казаното от банкера, според Панов, са проверими факти, по които няма реакция от страна на прокуратурата. Дори това, което казва Цветан Василев да не е истина, то трябва да бъде проверено, каза Панов. (Василев коментира пред сайта ktbfiles.com случилото се с КТБ, промените в собствеността на „Виваком” и „Булгартабак”, и отправя обвинения срещу политици – бел. ред.).

Не разбираме и какво става с проверката по случая "Яневагейт", продължи Панов.

Главният прокурор Сотир Цацаров заяви на свой ред, че ще подкрепи такова извънредно гласуване като процедура.

Членът на ВСС Калин Калпакчиев припомни, че още от миналата седмица настоява за смяната на Узунов и ще предложи това на следващото заседание на пленума на ВСС.

Да няма предизборна кампания със залата на ВСС, призова Ясен Тодоров, като се обърна към Лозан Панов.

Междувременно представляващият ВСС Димитър Узунов заяви, че няма да подава оставка, съобщи БТА. Той коментира, че е трябвало да посочи представители от страна на ВСС за среща с европрокурори в рамките само на един час, срок, който е имал в края на петъчен ден.

Исканата оставка Узунов определи като част от предизборната кампания у нас.

По повод коментарите във ВСС за фалита на КТБ банкерът Цветан Василев заяви пред bTV, че  е готов да се яви на разпит чрез видеовръзка или пред български прокурори в Белград.

*Новината е допълнена в 16.26 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:25 | 14.09.22 г.
fallback