fallback

Плевнелиев: Живеем в една България, в която историята е подменена

Объркахме ЕС със СССР, каза Петър Стоянов при представянето на своята книга "Предговор на историята"

22:06 | 08.09.16 г. 3

Днес всички трябва да признаем, че живеем в една България, в която все още историята е подменена, коментира президентът Росен Плевнелиев, цитиран от Прессекретариата на Президентството.

Държавният глава участва в представянето на книгата на неговия предшественик Петър Стоянов  - "Предговор на историята".

Плевнелиев беше категоричен, че историята трябва да се преговаря, защото много опасни са ненаучените уроци от историята. "Това, че днес в сърцето на Европа същото поколение, което разруши Берлинската стена издига нови стени на разделение, е един ненаучен урок от историята", каза той.

"Демокрацията и ЕС са нашият цивилизационен избор. С всички несъвършенства, които имат демократичните системи, с всичките кризи, пред които е изправен днес ЕС, това е най-добрият избор за България", каза от своя страна Петър Стоянов, цитиран от БТА.

"Объркахме ЕС със СССР, мислейки, че ЕС дава, а демокрацията е нищо повече от една рамка, от възможности, перспективи, които за да се реализират изискват страхотна мобилизация на творческите усилия на цялата нация", каза каза още президентът на България в периода 1997 - 2001 година. .

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:00 | 11.09.22 г.
fallback