fallback

Данни за туризма, спестяванията и брутния външен дълг на фокус през седмицата

БНБ ще обяви и информация за лихвите по кредитите и депозитите

09:50 | 22.08.16 г. 1

Данни за туризма, спестяванията на населението, банковите лихви и за брутния външен дълг приковават вниманието през новата седмица.

В понеделник (22 август) Националният статистически институт (НСИ) ще обяви предварителните данни за туристическите пътувания и разходите за туризъм на населението за второто тримесечие на 2016 г.

Във вторник (23 август) националната статистика ще публикува информация за индексите на цените в селското стопанство също за второто тримесечие на годината.

Очаква се НСИ да оповести индексите на оборота в услугите за периода между април и юни 2016 г.. както и данни за разходите за придобиване на дълготрайни материални активи за второто тримесечие на годината.

На същия ден Българска народна банка (БНБ) ще публикува паричната си статистика за юли 2016 г., от която ще разберем повече за спестяванията и кредитите в банковата система.

За сряда (24 август) няма предвидени събития.

В четвъртък (25 август) БНБ ще публикува и лихвената статистика за седмия месец от годината.

За този ден е насрочено общото събрание на акционерите на Кораборемонтен завод Одесос АД.

В петък (26 август) НСИ ще оповести данни за транспорта (железопътен, пътнически автобусен, морски, речен, товарен автомобилен и градски електротранспорт) за второто тримесечие на 2016 г.

В последния ден от седмицата БНБ ще обяви данни за брутния външен дълг на страната към 30 юни 2016 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:05 | 11.09.22 г.
fallback