fallback

Китайски предприемачи с интерес за инвестиции в туризма у нас

Инвеститори искат да създадат почивни комплекси, в които да отсядат организирани групи от азиатската държава

16:57 | 14.07.16 г.
Автор - снимка
Редактор

Китайски предприемачи имат интерес да инвестират в сферата на туризма и културата в България. Това стана ясно след среща между заместник-кмета на община Велико Търново Снежана Данева-Иванова и представители на посолството на Китайската народна република в България, съобщават от пресцентъра на общината.

Гости в старопрестолния град бяха Ян Ли – съветник по културата в посолството и Гу Фън, която изпълнява длъжността първи секретар в същия ресор.

Дипломатическите представители обясниха, че предприемачи от Китай искат да създадат почивни комплекси, в които организирани групи от азиатската държава да отсядат поне един месец. Интересът към подобни пътувания е много голям, особено в големите мегаполиси с развита индустрия, в които има проблеми със замърсяването на въздуха, са посочили представителите на посолството. 

Регионът на Велико Търново предлага отлична възможност за подобно бизнес начинание, са посочили представителите от Китай.

Заместник-кметът на община Велико Търново е изразила готовност за организиране на туристически турове, включващи обиколка на няколко града.

„В партньорство с туристическия бранш Община Велико Търново може да организира турове, които да включват забележителностите в нашия град, в София, Варна, Пловдив и изобщо в цяла България”, обясни тя.

Сферата на здравеопазването също е интересна за инвеститори от Китай.

В следващите месеци ще бъде задълбочено партньорството между Велико Търново и Сиан в различни сфери – култура, туризъм, бизнес, образование, обмен на студенти. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:05 | 14.09.22 г.
fallback