fallback

ПЧИ, заетостта и средната работна заплата на фокус през седмицата

БНБ ще оповести данни за лизинговите дружества, компаниите за бързи кредити и инвестиционните фондове през първото тримесечие

09:10 | 16.05.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Започва богата откъм значими макроикономически събития седмица, в която вниманието приковават данните за преките чуждестранни инвестиции, заетостта и работните заплати.

В понеделник (16 май) Националният статистически институт (НСИ) ще публикува данни за доходите, разходите и потреблението на домакинствата през първото тримесечие, както и за наетите лица и средната работна заплата за същия период.

Българската народна банка (БНБ) ще проведе аукцион за продажбата на 10,5-годишни държавни ценни книжа с номинал 100 млн. лв. Това ще бъде първият търг на вътрешния пазар от 15 февруари насам.

Централната банка ще оповести данни за дейността на лизинговите дружества за периода януари-март 2016 г.

В първия ден от новата седмица общи събрания имат акционерите на ТБ Първа Инвестиционна Банка АД, Арко Тауърс АДСИЦ и БГ Агро АД.

Във вторник (17 май) БНБ ще изнесе данни за дейността на дружествата, специализирани в кредитиране. Информацията отново е за първите три месеца на годината.

За този ден е насрочено общото събрание на акционерите на Лев Инвест АДСИЦ.

В сряда (18 май) централната банка ще публикува данни за състоянието на платежния баланс към 31 март 2016 г., като ще има данни за преките чуждестранни инвестиции до март и за външната търговия до февруари.

Акционерите на ТБ Тексим Банк АД, Трансстрой-Бургас АД, Корадо-България АД и Декотекс АД ще проведат своите общи събрания.

В четвъртък (19 май) от БНБ очакваме данни за дейността на инвестиционните фондове през първото тримесечие на 2016 г.

БНБ ще публикува още редовното си месечно издание „Информационен бюлетин“. Публикацията съдържа широкообхватни месечни статистически данни за цялата финансова система на България в четири сектора: финансов, външен, фискален и реален. От него ще разберем какъв е бил размерът на свръхрезервите в банковата система през март.

Акционерите на Република Холдинг АД, Биоиасис АД и И Ар Джи Капитал - 3 АДСИЦ имат общи събрания на този ден.

В петък (20 май) НСИ ще представи предварителните данни за първото тримесечие на 2016 г. за туристическите пътувания и разходите за туризъм на населението.

Ще има информация за индексите на цените в селското стопанство също за първата четвърт на 2016 г., както и за пощенските услуги и сектор култура (библиотеки, кина, филмово производство, радио- и телевизионна програма, сценични изкуства и музеи) през 2015 г.

В последния работен ден от седмицата събрания имат акционерите на Юнайтед пропъртис АДСИЦ, Руен Холдинг АД и Трансстрой-АМ АД.

Събитията на политическата сцена също ще бъдат интересни, защото през уикенда АБВ окончателно премина в опозиция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:38 | 13.09.22 г.
fallback