fallback

Над 300 работодатели са се явили на трудовите борси от началото на април

Предложенията за работа са били над 3 700

16:15 | 18.04.16 г. 1

Повече от 310 работодатели са потърсили подходящи кандидати за работа на 17 трудови борси, организирани през първата половина на април от Агенцията по заетостта.

3 200 търсещи работно място са се срещнали „лице в лице” с представителите на реалния сектор, за да се запознаят с над 3 700 предложения за работа, съобщават от Агенцията.

2 205 свободни работни места са били обявени от 176 работодатели в градовете Велико Търново, Септември, Русе, Пловдив, Троян, Кула, Попово, Карнобат, Генерал Тошево и София. Най-търсени са били кадри в областта на селското стопанство, строителството, машиностроенето, хранително-вкусовата промишленост и конфекционното производство.

За първите две седмици на април работодателите от туристическия бранш са обявили над 1 020 свободни работни места на три специализирани трудови борси в сферата на туризма, хотелиерството и ресторантьорството. Близо 800 души, търсещи работа в бранша, са посетили трудовите борси в Созопол, Смолян и Бургас. Хотелиери и ресторантьори – представители на 76 фирми, са обявили вакантни места по всички длъжности, свързани с туризма.

Две специализирани трудови борси за младежи са проведени в Сливен и Разград. Обявените близо 270 свободни работни места са били от сферата на промишлеността, търговията и услугите. Търсени са кадри за позиции продавач-консултант, администратор, готвач, сервитьор, барман, камериер, перач, мияч, спасител, складов работник, монтьор и други.

Проведена е и една специализирана трудова борса – за продължително безработни, в Каолиново. В нея са обявени места за сезонен работник в земеделието, шивач и технолог.

През април Агенцията по заетостта планира провеждането на общо 36 трудови борси. До края на месеца ще бъдат организирани още 8 общи трудови борси, 5 младежки трудови борси, 2 трудови борси, специализирани в сферата на туризма, хотелиерството и ресторантьорството, 2 трудови борси, ориентирани към продължително безработни и лица над 50 години, 1 трудова борса, специализирана в сферата на промишлеността, и 1 – насочена към ромската общност.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:36 | 07.09.22 г.
fallback