fallback

Работи се по онлайн регистър за фестивали и културни събития

Идеята е да бъде надграден вече съществуващият регистър на туристическите атракции

16:28 | 18.04.16 г.

Министерството на туризма разработва онлайн регистър, който да обедини всички фестивали и други събития, които генерират туристически интерес. Целта е платформата да бъде достъпна през сайта на министерството, съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова на среща с туристическия бранш и местната власт от област Хасково.

Идеята е да бъде надграден вече съществуващият регистър на туристическите атракции.

„Резултатите показват, че има все по-голям интерес към онлайн регистъра на атракциите, който разработихме през миналата година. Това ни мотивира да го надградим, като разработим регистър и за всички фестивали и други събития, които предизвикват туристически интерес“, каза Николина Ангелкова, цитирана от пресцентъра на ведомството. 

По думите й целта е да се подпомогнат общините, за да се популяризират на национално и международно ниво събитията, които организират, като същевременно ще може да се планира по-добре и тяхното провеждане. „Тази информация и към момента е налична, но е разпръсната между няколко институции и е важно да я обединим и да я направим достъпна за всички“, подчерта Ангелкова.

Област Хасково може да развива много и разнообразни форми на туризъм, подчертаха участниците в дискусията. Сред основните атракции в региона са статуята на Пресвета Дева Мария с младенеца в Хасково, която е най-голямата в света и е вписана в рекордите на Гинес, църквата в с. Узунджово, Александровската гробница и др.

За да се популяризира това богатство, Хасковска област е включена в една от осемте културно-исторически дестинации – „Магията на Източните Родопи“. В момента се разработват интерактивни карти, като една от тях ще обхване региона, за да бъдат обектите още по-добре представени пред туристите.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:41 | 13.09.22 г.
fallback