fallback

Премиерът нареди да се прекратят спорните търгове за "Хемус"

Обединения около „Джи Пи Груп” и „ПСТ Груп“ спечелиха процедурите през декември при много по-висока цена от очакваната

11:35 | 15.02.16 г. 13

Търговете за магистрала „Хемус“, които бяха спечелени в края на декември от обединения около „Джи Пи Груп” и „ПСТ Груп“, ще бъдат спрени. Това става ясно от съобщение на Министерския съвет, изпратено до медиите.

Днес премиерът Бойко Борисов е разпоредил на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и Национална компания „Стратегически инфраструктурни проекти“ (НКСИП) незабавно да прекратят процедурите за избор на изпълнители на строителството на участъците от магистралата от Ябланица до разклона за Угърчин и оттам до разклона за Плевен и Ловеч.

В средата на декември НКСИП публикува на сайта си решение за избора на двете обединения за изграждането на двата участъка от „Хемус“. Цената за строителството на магистралата обаче надвишава значително индикативната стойност – съответно 756,7 млн. лева спрямо 434 млн. лева.

 

Спирането на пошлия търг за #Хемус е добра новина. Нужна е и оставка в #АПИ.И най-важното: разследване на причините. Разследване от конкретно оповестен и публично отчетен прокурор, под мониторинг от ЕС.

Публикувахте от Радан Кънев в 15 февруари 2016 г.

Разликата Лиляна Павлова обясни с по-късната подготовка на проекта за магистралата, както и с финансовия риск за изпълнителите, защото все още не е осигурено финансиране за изграждането й.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:13 | 05.09.22 г.
fallback