fallback

Платежният баланс и инфлацията на фокус през новата седмица

Стартира прегледът на качеството на активите на банките

10:02 | 15.02.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Предстои богата откъм значими макроикономически и корпоративни новини седмица, в която на фокус ще бъдат преките чужди инвестиции, дейността на инвестиционните фондове и инфлацията през януари.

В понеделник (15 февруари) започва прегледът на качеството на банковите активи, след като в края на миналата седмица приключи подготвителният етап.

В първия работен ден Българска народна банка (БНБ) ще проведе аукцион за продажбата на 3-годишни държавни ценни книжа с номинална стойност 200 млн. лв.

Централната банка ще публикува данни за дейността на лизинговите дружества през четвъртото тримесечие на миналата година.

От Националния статистически институт (НСИ) очакваме предварителни данни за инфлацията през януари 2016 г. и информация от наблюдението на работната сила през четвъртото тримесечие на 2015 г.

За първия ден от седмицата са насрочени общите събрания на Мейфеър Глоуб АД и ЗСК-Лозово АД.

Във вторник (16 февруари) НСИ ще представи данни за доходите, разходите и потреблението на домакинствата през периода октомври-декември 2015 г.

БНБ ще оповести редовното си месечно издание „Информационен бюлетин“. Публикацията съдържа широкообхватни месечни статистически данни за цялата финансова система на България в четири сектора: финансов, външен, фискален и реален.

Финансовата институция ще изнесе данни и за дейността на дружествата, специализирани в кредитиране, които отново ще са за четвъртото тримесечие.

На този ден ще се съберат акционерите на Елана Агрокредит АД и София Комерс-Заложни къщи АД

В сряда (17 февруари) БНБ ще публикува информация за състоянието на платежния баланс към края на декември 2015 г. От данните ще разберем какъв е размерът на преките чуждестранни инвестиции. Освен това ще има данни и за външната търговия към ноември 2015 г.

Общото събрание на акционерите на Пи Ар Си АДСИЦ е насрочено за този ден.

В четвъртък (18 февруари) изтича срокът, до който пенсионните фондове и застрахователните компании трябва да подават до Комисията за финансов надзор своите предложения за независими външни експерти, които от април да започнат да проверяват активите и счетоводните им баланси.

В петък (19 февруари) НСИ ще изнесе предварителни данни за наетите лица и средната работна заплата през 2015 г., както и за туристическите пътувания и разходите за туризъм на населението през четвъртото тримесечие на 2015 г.

От БНБ очакваме статистика за дейността на инвестиционните фондове през миналата година.

В последния работен ден от седмицата синдиците на Корпоративна търговска банка ще публикуват седмичния отчет за своята дейност.

Параходство Българско речно плаване АД пък има общо събрание на акционерите си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:27 | 30.08.22 г.
fallback