fallback

БАИ ще предложи специално законодателство за частни инвестиционни фондове

Дори при малко ускоряване на съдебните процедури ще имаме голям успех за българските и чуждестранните инвеститори, твърди Стамен Янев

11:30 | 10.02.16 г.
Автор - снимка
Редактор

Българската агенция за инвестиции (БАИ ) ще предложи законодателство за частни инвестиционни фондове с цел България да стане финансов център на Балканите. Това каза за БНР председателят на агенцията за инвестиции Стамен Янев.

Формулата за привличане на инвестиции е ниска данъчна ставка и добре функционираща съдебна система, подчерта Янев. По думите му страната ни има ниска данъчна ставка, но „наистина трябва да поработим по нещата, свързани с предвидимостта на съдебната система”.

„Само малко да ускорим съдебните процедури и ще имаме голям успех за българските и чуждестранните инвеститори”, коментира той. 

Същата позиция защити миналия месец и министърът на икономиката Божидар Лукарски по време на 10-та годишна среща на бизнеса с правителството. Той заяви, че ниските данъчни ставки у нас вече не са достатъчни за привличане на чужди инвеститори. Необходимо е да предоставим допълнителни преференции за инвеститорите. Той заяви, че икономическото министерство и правителството са стартирали редица мерки в тази насока.

БАИ финализира екшън план за 2016 г., който цели да задържи инвеститорите в България и да разширяват бизнеса си, каза още Стамен Янев.

Имаме определено ръст на инвестициите – в размер на 20% , сравнено с 2014 г., посочи той.

По думите му правителство  е задало „една добра макроикономическа и стабилна политическа рамка, която ни даде възможност ние спокойно да работим и отчитаме ръст на инвестициите”, добави Янев.

Днес е 10-ото юбилейно връчване на годишните награди "Инвеститор на годината" за постижения през 2015 г.

„Това е един празник както за Българска агенция за инвестиции, така и за българската икономика, защото показва какво направихме за 2015 г., а то все пак е значимо”, коментира Янев.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:00 | 07.09.22 г.
fallback