fallback

Печалбата на банките, лихвите и депозитите през 2015 г. на фокус през седмицата

НСИ ще представи данни за бизнес климата през януари, а МФ - за държавния бюджет

10:52 | 25.01.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Предстои богата откъм макроикономически данни последна седмица на януари. На фокус през седмицата ще бъдат статистическите данни от банковата система и състоянието на държавния бюджет.

В понеделник (25 януари) Българска народна банка (БНБ) ще проведе аукцион за продажбата на 10,5-годишни държавни ценни книжа с номинална стойност 200 млн. лв.

В първия ден от седмицата за четвърта поредна година ще се събере Съветът на президентите. Инициативата е на държавния глава Росен Плевнелиев.

Във вторник (26 януари) БНБ ще публикува своята парична статистика. Данните ще са за декември, но и за цялата 2015 г. От тях ще разберем повече за спестяванията на населението и фирмите, раздадените от банките кредити и дела на лошите заеми.

В сряда (27 януари) Националният статистически институт (НСИ) ще оповести информация за пътуванията на българи в чужбина и посещенията на чужденци в България през декември.

От централната банка очакваме данни за брутния външен дълг към ноември.

В четвъртък (28 януари) НСИ ще изнесе данни за бизнес климата през януари.

БНБ ще представи своята лихвена статистика. От нея ще научим как са се движили лихвите по депозитите и кредитите през цялата 2015 г., а и през декември.

В петък (29 януари) НСИ ще публикува данни за цените на производител на вътрешния и международния пазар в промишлеността през декември, за производството и доставки на енергийни продукти през ноември и за удовлетвореността на потребителите от предоставените статистически информационни продукти и услуги през 2015 г.

В последния работен ден от седмицата синдиците на Корпоративна търговска банка ще оповестят отчета за своята дейност.

В петък, който се явява и последният работен ден за месеца, БНБ ще публикува данни за печалбата на банковата система през четвъртото тримесечие и за цялата 2015 г.

От Министерството на финансите пък очакваме информация за състоянието на държавния бюджет към 31 декември 2015 г. и прогнози за януари 2016 г. В последните месеци е практика с данните за бюджета да идват и тези за държавния дълг. Ето защо можем да очакваме и статистиката за задълженията на държавата към края на миналата година.

За този ден са насрочени общите събрания на акционерите на ЗСК-Лозово АД и на Складова техника АД.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:04 | 12.09.22 г.
fallback