fallback

България ще рекламира туризма си на олимпиадата в Бразилия

Близо 10 млн. лева ще бъдат разпределени през тази година за участия на международни изложения и за работа с туроператори

15:08 | 14.01.16 г.

България ще се рекламира като туристическа дестинация на летните олимпийски игри в Бразилия през тази година. Това каза пред БНР министърът на туризма Николина Ангелкова. 

По думите й страната ни ще продължи да има реклами като туристическа дестинация на водещи спортни събития.

„Следим всички водещи спортни събития с цел да представим максимално нашата страна. Ще продължим да популяризираме страната и чрез различни световни знаменитости – инициатива, която стартирахме съвместно с "Ню Бояна Филмс", каза Ангелкова. 

През март България ще участва в едно от най-големите изложения в Берлин – ITB, каза още Ангелкова. „Задължително ще се включим в московските изложения, в Украйна, в Лондон, в най-голямото изложение в Испания – FITUR, в EMITT в Истанбул, Турция, и други. Покрили сме всички европейски пазари, така че да увеличим туристическия поток”, допълни тя.

Наред с целевите  пазари ще се работи и с перспективните, като Китай, Япония, Индия, САЩ, Близкия изток.

Близо 10 млн. лева ще разпредели туристическото министерство през тази година за участията на международни изложения и за реклама при големи туроператори, защото „това дава реален ефект”, по думите на Ангелкова.

През летния сезон водещите туроператори ще увеличат чартърните полети до България .  TUI Германия ще доведе 130 хил. туристи при 80 хил. миналото лято, а TUI Австрия също е обявила България за основна предпочитана дестинация за тази година предвид изгодните туристически оферти. Очаква се и 40-процентен ръст на туристите от Полша. 

Това лято за пръв път ще има и преки чартърни полети от Франция до летището в Бургас. Така ще си върнем френските туристи, които бяхме загубили задълго, коментира министърът. От думите на Ангелкова стана ясно още, че Министерството на туризма и това на външните работи са стартирали съвместни стъпки за разширяване на обхвата на групите с право на безплатни визи за туристи от Русия, Украйна, Молдова и Беларус. Предложението е безплатни визи да получават деца до 16 години, пенсионери, студенти,  както и да бъде разширен кръгът от групи хора, посещаващи България за определени събития.

Допълнителните визови облекчения ще се обявят скоро, каза Ангелкова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:40 | 13.09.22 г.
fallback