fallback

Четири нови болници са започнали дейност през 2015 г.

В София има едно ново лечебно заведение - по дентална и лицево-челюстна хирургия

15:47 | 06.01.16 г.

През миналата година четири нови болници са получили разрешение от здравното министерство за осъществяване на лечебна дейност, съобщават от ведомството.

Новите лечебни заведения са: МБАЛ „Света Параскева“ Плевен, СБПЛР Минерални бани - Полски Тръмбеш, СБР ''Айлин'', с. Минерални бани, и СБАЛ по дентална и лицево-челюстна хирургия – „Медикрон“.

Общо 27 болници на територията на цялата страна са получили разрешение за разкриване на нови структури (клиники/отделения), като тук не са включени четирите нови лечебни заведения. При 14 от 27-те болници има и разрешение за прекратяване на дейност или понижаване на ниво на компетентност. 

В София има едно ново лечебно заведение - СБАЛ по дентална и лицево-челюстна хирургия – „Медикрон“, а в други девет болници има нови структури (отделения/ клиники), за които е издадено разрешение за дейност.

През 2015 г. Министерството на здравеопазването е издало 76 разрешения за осъществяване на лечебна дейност на общо 66 лечебни заведения. Сред разрешенията са такива за „разкриване на нови болници“, за преустановяване на дейности, за повишаване и/или понижаване нива на компетентност, за преобразуване на дружеството, промяна на управлението, за клинични изпитвания на лекарства и медицинска апаратура и други.

От Министерството на здравеопазването напомнят, че разрешенията за осъществяване на лечебна дейност на новите лечебни заведения, както и тези с нови дейности, не може да бъдат считани за безусловна гаранция за бъдещо финансиране от НЗОК.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:27 | 12.09.22 г.
fallback