fallback

Годишната квота за ваучери за храна се увеличава до 260 млн. лв. догодина

Предложението на Патриотичния фронт за ръст на бюджета за ваучери за храна до 300 милиона лева бе отхвърлено

17:51 | 02.12.15 г.

Общата годишна квота за ваучерите за храна през следващата година се увеличава с 20 милиона лева до 260 млн. лева. Това решиха депутатите при второ четене на Бюджет 2016.

Димитър Байрактаров от ПФ поиска увеличение на бюджета за ваучери за храна до 300 милиона лева, като заяви, че това ще даде възможност за предоставяне на данъчни облекчения за работещите хора.

„260 милиона лева, както е приела комисията, са недостатъчни“, каза той. И уточни, че ръстът на средствата ще доведе до изсветляване на икономиката. Наред с това изтъкна, че това е механизъм, който води и до приходи в бюджета – на ДОО например, където дефицитът е голям. Това са около 4 милиона лева от разходната част на бюджета, но ще донесат много повече приходи, мотивира се Байрактаров.

Петър Чобанов от ДПС припомни, че квотата вече е била разширена до 240 лева, но от Движението ще подкрепят предложението за ръст до 260 лева.

Корнелия Нинова посочи, че от левицата поддържат ръст до 300 милиона лева. Тя напомни, че именно в последното правителство на БСП е била увеличена квотата за последен път до 240 лева.

В крайна сметка с гласовете на мнозинството бе решено квотата за ваучери за храна през 2016 година да бъде 260 млн. лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:53 | 13.09.22 г.
fallback