fallback

Лихвените проценти, спестяванията и кредитите на фокус през седмицата

НСИ ще публикува данни за бизнес климата през ноември, ще има и окончателни данни за заетостта и разходите за труд през 2014 г.

09:23 | 23.11.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

По-важните новини тази седмица ще дойдат от банковия сектор. Спестяванията, кредитите, делът на лошите заеми и лихвените по кредитите и депозитите приковават основно вниманието през настоящите пет работни дни.

В понеделник (23 ноември ) Българска народна банка (БНБ) ще проведе аукцион за продажбата на 3-годишни държавни ценни книжа с номинална стойност 150 млн. лв.

Националният статистически институт (НСИ) ще представи информация, касаеща индексите на оборота в услугите и разходите за придобиване на дълготрайни материални активи за третото тримесечие на 2015 г.

23 ноември е първият ден на търговията с акции на Сирма Груп Холдинг АД на Българска фондова борса.

Във вторник (24 ноември) БНБ ще публикува своята парична статистика, от която ще разберем повече за размера на спестяванията, раздадените банкови кредити и обема на лошите заеми през октомври.

В сряда (25 ноември) от централната банка очакваме данни за брутния външен дълг към 30 септември 2015 г.

В четвъртък (26 ноември) БНБ ще оповести лихвената статистика за октомври. От нея ще разберем как се движат лихвите по кредитите и по депозитите.

На този ден изтича срокът на обявената от Комисията за финансов надзор обществена поръчка за избор на съставител на методологията, по която ще се проверяват активите на застрахователните и пенсионните дружества.

В петък (27 ноември) НСИ ще изнесе данни за бизнес климата през ноември, производството и доставките на енергийни продукти през септември, пътуванията на българи в чужбина и посещенията на чужденци в България през октомври и за сектор транспорт (железопътен, пътнически автобусен, морски, речен, товарен автомобилен и градски електротранспорт) през третото тримесечие на 2015 г.

Ще има и окончателни данни за заетостта и разходите за труд през 2014 г.

В последния ден от работната седмица синдиците на Корпоративна търговска банка ще публикуват седмичния отчет за своята дейност.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:05 | 04.09.22 г.
fallback