fallback

Комисията за потребителите ще проверява коледните базари

Вече текат засилени проверки на туроператорите, предлагащи пакети за 8 декември

12:41 | 17.11.15 г.

Комисията за защита на потребителите (КЗП) ще проверява коледните базари в цялата страна. Това съобщи Димитър Маргаритов, председател на институцията, пред телевизия Bulgaria ON AIR.

„Ние ще присъстваме активно навсякъде, където се осъществява търговия, насочена към потребителите, особено в навечерието на множеството празници, които предстоят, и се надяваме, че това ще допринесе да има по-малко нарушения”, допълни той. 

Вече текат засилени проверки на туроператорите, предлагащи пакети за предстоящия 8 декември, Коледа и новогодишните празници. „Ще следим реални ли са офертите, предложени от съществуващи туроператори и дали дейността им е приведена в съответствие с изискванията на закона, за наличието на застраховка „професионална отговорност. Ще проследим също дали анонсите са коректни и дали са посочени в офертата всички съществени елементи на пътуването и разходи, включително и допълнителни ”, поясни Маргаритов.

Ще има проверки и в заведенията и хотелите. Екипите на КЗП ще бъдат на разположение и за проверки по сигнали на граждани, информира КЗП. От началото на годината Комисията е изтеглила от пазара над сто стоки, за които е констатирано, че са опасни.

„Най-вероятно при предстоящия „Черен петък” ще има анонсирани големи проценти намаления на различни стоки. Ние ще следим пазара, но и самите потребители би трябвало да не се осланят единствено на това, че виждат една много примамлива цифра в проценти, а винаги да направят една по-детайлна сметка за това какъв разход ще извършат и дали действително си заслужава покупката“, препоръча Маргаритов по повод наближаващата кампания, която тази година ще се проведе на 27 ноември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:51 | 10.09.22 г.
fallback