fallback

Директните полети София - Киев ще бъдат възобновени

До месец украинската авиокомпания Wind Rose ще започне изпълнението на редовни полети

16:07 | 13.11.15 г.

Редовната въздушна линия между София и Киев ще бъде възобновена. Това бе обявено на срещата между заместник-министъра на транспорта Антон Гинев и министъра на инфраструктурата на Украйна Андрей Пивоварский, който е на посещение в София, съобщават от транспортното министерство.

До месец украинската авиокомпания Wind Rose ще започне изпълнението на редовни полети от Киев до летище София, като се предприемат всички необходими действия и за възобновяването на редовната линия, е заявил украинският министър. Гинев е заявил готовност летище София да окаже съдействие при развитието на тази линия.

На срещата българската страна е повдигнала въпроса и за ефективността на функционирането на фериботната връзка Варна-Иличовск. Непризнаването от страна на украинските пристанищни власти на свидетелствата, издадени от българските компетентни власти за фериботите "Героите на Одеса" и "Героите на Севастопол" в съответствие с Международната конвенция за безопасност на човешкия живот на море, е предпоставка за неефективно използване на фериботите.

От украинска страна са декларирали готовност още през следващата седмица да направят нужните промени, така че да не се затруднява превозът на камиони.

Антон Гинев е информирал още, че България има готовност за обсъждане на проекта на нова междуправителствена спогодба за организиране на пряка железопътна фериботна линия между Украйна и България.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:53 | 31.08.22 г.
fallback