fallback

Депутати разрешиха арест на Волен Сидеров и Десислав Чуколов заради НАТФИЗ

Решението на специалната временна комисия, създадена по исканията на главния прокурор, трябва да бъде одобрено и в пленарна зала

18:15 | 03.11.15 г. 4

Временната комисия в парламента, създадена по исканията на главния прокурор срещу Волен Сидеров, даде разрешение за задържането на лидера на партия „Атака“. Депутатите дадоха карт бланш и за ареста на националиста Десислав Чуколов. Решението на комисията беше по искането на Сотир Цацаров за сваляне на имунитета на Сидеров и Чуколов и ареста им заради нахлуването им в НАТФИЗ след края на изборния ден. За да може прокуратурата да арестува Сидеров и Чуколов, разрешение трябва да даде пленарната зала на Народното събрание.

"За" ареста на двамата са гласували 10 депутати от комисията, трима са се въздържали, а двама са гласували против. Това обяви след заседанието шефът й Димитър Главчев. Гласуването в пленарната зала за задържането на двамата може да стане най-рано другата седмица, защото трябва да минат минимум 14 дни от искането на главния прокурор. То беше внесено в Народното събрание на 27 октомври. Миналата седмица комисията на Главчев даде разрешение за сваляне на имунитета на Сидеров и Чуколов заради „проверката“ в магазин в центъра на София няколко дни преди нахлуването в НАТФИЗ. Тогава двамата обвиниха собствениците на магазина в саморазправа. Народното събрание трябва да се произнесе и по него. Възможно е това да стане тази седмица, но може и да стане другата.

Още политически новини от България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:10 | 14.09.22 г.
fallback