fallback

Цветанов: Междуособиците в местния вот няма да повлияят на управлението

До обяд от РБ ще са готови с предложения по Изборния кодекс, каза Меглена Кунева

10:27 | 02.11.15 г.

"Междуособиците в местния вот няма да повлияят на управлението на национално ниво", коментира пред БНТ председателят на изборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Настроенията в Реформаторския блок не съответстват на толерантното поведение на ГЕРБ на фона на резултатите, каза той и заяви, че е имало много неискреност от страна на Реформаторите и отчете като най-коректни преди балотажа коалиционните партньори от АБВ и Патриотичния фронт. "Те ясно казаха: Тук не можем да ви подкрепим. РБ не се държаха по този начин. Тяхната подкрепа за Славчо Атанасов в Пловдив беше много явна", отсече той.

Според Цветанов в Шумен реформаторите са поискали поста Областен управител, два заместник-кмета и др., за да подкрепят кандидата на ГЕРБ и нов управник Любомир Христов в балотажа. "Исканията им са бяха отхвърлени", каза Цветанов.

Той определи като голяма изненада вота в Добрич, където кандидатът на РБ Йордан Йорданов печели срещу този на ГЕРБ Детелина Николова, след сериозно изоставане след вота на първия тур.

"Ние знаем къде са ни слабостите. Ще си направим анализ и ще подобрим нещата. Партия ГЕРБ е единствената партия, която има реален политически живот", коментира още Цветанов и призова за смирение съпартийците си.

"Когато ГЕРБ има толкова убедителна победа в цяла България, на мен ми се струва, че най-напред е добре да поздравим партньорите и да кажем отлична работа. Аз съм впечатлена и от работоспособността на Цветан Цветанов, който беше шеф на предизборния им щаб и свърши много прецизна организационна работа", допълни още Кунева.

Във връзка с негативните практики на избори и нужните промени в Изборния кодекс, тя обясни, че идеята на Реформаторите е за машинно гласуване с ясни стъпки как това да се случи. Така ще се избегнат проблемите с броенето на бюлетините и отчитането на преференциалния вот.

Кунева заяви още, че до обяд от РБ ще са готови с предложения по Изборния кодекс.

"Оттук нататък трябва да се направи стабилно мнозинство в местния парламент и да започнат да се решават проблемите на Плевен", приключи темата Меглена Кунева.

"Тези избори показаха, че хората искат реформи и ги очакват от Реформаторския блок. Нашата голяма задача, заради която хората ни подкрепиха, е да има реформи в здравеопазването, образованието. Искам спешен разговор за антикорупцията", заяви тя.

Още новини за местни избори 2015 четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:35 | 20.08.22 г.
fallback