fallback

Случаят със загиналия имигрант край Средец - нелеп инцидент

Граничните полицаи са направили необходимото и са си вършили работата в екстремна ситуация, коментира премиерът Бойко Борисов

18:30 | 17.10.15 г. 8

Нелеп инцидент – така премиерът Бойко Борисов, който е на посещение в Доспат, определи случая със смъртоносно простреляния имигрант край Средец.

Припомняме, че край Средец в сряда вечерта граничен полицай, при опита заедно с колегите си да спре група от над 50 имигранти, е произвел изстрел във въздуха. Куршумът обаче е рикоширал в мост, а уцеленият имигрант почина.

Борисов посочва, че граничните полицаи са направили необходимото и са си вършили работата в екстремна ситуация, в тъмната част на денонощието и при многобройна, рискова група.

"Просто нелепа нещастна случайност, никой не е искал да убие човек, така че нито са за медали, нито са за оставки, нито да продължава да се коментира по този начин инцидентът. Патрулът е действал така, както е трябвало”, посочва той.

Нека не забравяме, че да преминеш една държавна граница е престъпление, заключава премиерът. Борисов допълва, че трудно би класифицирал като бежанци хората от Афганистан. Отзвукът в Европа след инцидента с афганистанския мигрант според премиера е, че България е най-добре пазената граница.

Още политически новини от България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:33 | 09.09.22 г.
fallback