fallback

Американска фармацевтична компания стъпва на българския пазар

Express diagnostics планира да снабдява свои клиенти от Европа, Средния Изток и Африка

17:17 | 12.10.15 г. 2
Автор - снимка
Редактор

Американската фармацевтична компания Express diagnostics Int’l. Inc. ще започне производство у нас. Това съобщиха представители на компанията на среща с председателя на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) Цветан Симеонов.

С предстоящото откриване на нови производствени мощности в България компанията официално стъпва на българския пазар. Стартирането е планирано за началото на 2016 г. Тя произвежда тестове за алкохол, наркотици, бременност и други, които не се произвеждат у нас.

Компанията има намерение  да снабдява от България свои клиенти от Европа, Средния Изток и Африка.

Изпълнителен директор на Express diagnostics Int’l. Inc. е Пол Джонсън. А фирма „Сайпбул Ентерпрайсес“ ЕООД ще съдейства при цялостното предстоящо откриване на офис и производствени мощности на американската компания в София.

Express diagnostics Int’l. Inc. е ситуирана в щата Минесота и работи в областта на иновативни диагностични медицински продукти и услуги като експресната диагностика. За 2013 и 2014 г. компанията е в списъка на 5000-те най-бързо развиващи се компании в САЩ.

БТПП подкрепя разширяването на дейността на американската компания у нас. Това стана ясно още през март, когато американската фармацевтична компания даде заявка, че планира разширяване на дейността си в България. 

Express Diagnostics е създадена през 2004 г. със седалище в Минесота. Основната ѝ дейност е създаване на иновативни диагностични медицински продукти и предлагане на услуги като експресната диагностика. Express diagnostics Int’l. произвежда различни тестове за алкохол в дъха, слюнката, урината, тестове за наличие на наркотични вещества в човешкото тяло, тестове за регистриране на ранна бременност, анализиране на урина и др.

Компанията е частна и не се търгува на фондова борса, затова и няма официални данни за продажбите и печалбата ѝ.  

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:18 | 12.09.22 г.
fallback