fallback

Ремонтираният обход на Елхово е вече в движение

В рехабилитацията на 7-км участък са вложени 6 млн. лева от проекта „Транзитни пътища V“

14:33 | 12.09.15 г.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова откри днес ремонтирания обход на Елхово, съобщават от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Павлова е връчила на председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров Акт 16 за експлоатацията на обекта.

В рехабилитацията на трасето са вложени 6 млн. лева от проекта „Транзитни пътища V“, финансиран със средства от Европейска инвестиционна банка и националния бюджет. Изпълнител на строителните дейности е “Пътинженерингстрой-Т” ЕАД.

Обновяването на почти 7-километровия участък ще облекчи тежкотоварния трафик към граничен пункт Лесово и ще подобри връзката на област Ямбол с второкласния път по направлението Елхово-Бургас.

Ремонтът на обходния път на Елхово се забави с повече от година, въпреки че първата копка беше осъществена в края на април миналата година, при правителството на Пламен Орешарски. Заради неподписани договори за изпълнението на обекта обаче работата започна през пролетта на тази година.

Доскоро отсечката беше най-лошата от международното трасе за Турция към граничен пункт Лесово. Пътният участък не беше ремонтиран от почти 20 години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:37 | 12.09.22 г.
fallback