fallback

НАП проверява сделката за хотел "Стримон Спа" в Кюстендил

Данъчните анализират и риска за укриване на средства в електронните медии

09:44 | 13.08.15 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Националната агенция по приходите (НАП) анализира сделката на сина на Георги Първанов, президент на България в периода между 2002 - 2012 година, стана ясно от думите на говорителя на институцията Росен Бъчваров пред bTV. Ако разминаване между официалните доходи и платената сума, ще има и ревизия, допълни той.

Преди седмици стана ясно, че Ивайло Първанов е купил акции в хотел "Стримон Спа Клуб" в Кюстендил, оценен на 7 млн. лв. Първанов е закупил акциите на стойност 207 хил. лв., а причината хотелът да се е обезценил толкова са били натрупани дългове.

Оказа се, че Ивайло Първанов е изкупил и огромния дълг на дружеството. Като източник на парите, с които е купил хотела, той посочва собствени средства, дивиденти и заем от фирма, в която е съдружник. В тази фирма Ивайло Първанов е взимал заплата средно 1 000 лева.

Преди дни Георги Първанов, обяви, че е помогнал "достатъчно" на сина си, за да купи акциите. По негови сметки помощта му била с около 60-70 хиляди лева

"Аз имам над 30 години стаж, поне 25 години от тях са на високоплатена работа", обясни тогава помощта си лидерът на АБВ.

На въпрос дали се проверяват и политици, Росен Бъчваров днес обясни, че НАП проверява всеки, при когото се установи разминаване между доходите и стандарта на живот.

Относно проверката на издателите на вестници, говорителят на НАП уточни, че тече проверка на 54 печатни издания.

"Този бранш не е контролиран от години, никога няма подходящ момент – всяка година има избори", каза той.

Бъчваров сподели, че се прави анализ на риска от укриване на средства в електронните медии и вероятно и те ще бъдат проверени.

15% от проверките дали се издават касови бележки на плажа са показали, че има нарушения. Те основно са свързани с липсата на касови апарати от страна на концесионерите. 

Още новини можете да намерите в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:54 | 13.09.22 г.
fallback