fallback

След новите цени на тока потребители сами отчетоха електромерите си

Над 2 300 клиенти на ЧЕЗ се възползваха от тази възможност

10:59 | 09.08.15 г.
Автор - снимка
Създател

Над 2 300 клиенти на ЧЕЗ се възползваха от възможността да отчетат сами показанията на електромерите си във връзка с новата цена на електроенергията, която влезе в сила от 1 август с решение на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР). 

Клиентите на дружеството имаха 5 дни на разположение - от 1 до 5 август, да отчетат сами и по избран от тях начин да декларират показанията на електромерите. Най-много самоотчети – 1 469 броя, бяха направени по телефон, 359 клиенти подадоха информация през търговските центрове, а 514 отчета постъпиха онлайн, информира електроразпределителното дружество. Самоотчитането е по желание и не отменя месечния отчет от дружеството.

Във връзка с новата цена и извънредния отчет компанията е ангажирала допълнително 327 служители. Фактурите през август, които ще получат клиентите на ЧЕЗ, ще съдържат две стойности за използваната електроенергия – по стари и по нови цени. Първите фактури с тези стойности ще бъдат издадени на 9 август и ще пристигнат при клиентите, заявили услугата електронна фактура. Хартиените фактури с двете стойности ще започнат да се получават по обичайния график след 17 август.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:36 | 02.09.22 г.
fallback