fallback

БВП, търговското салдо и инфлацията на фокус през седмицата

НСИ ще публикува и данни за продажбите в промишлеността, строителството и търговията през юни

09:05 | 10.08.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Предстои седмица, изпълнена със значими макроикономически данни, от които ще добием по-голяма представа за представянето на българската икономика през първата половина на 2015 г.

Очакваме данни за икономическия растеж, търговските връзки и инфлацията. А ето как са разпределени данните в дните от новата работна лятна седмица:

В понеделник (10 август) Националният статистически институт (НСИ) ще публикува данни за вноса и износа, както и данни за продажбите в промишлеността, строителството и търговията през юни.

От националната статистика очакваме и информация за продажбите на едро и дребно през второто тримесечие.

В първия ден от седмицата ще се проведе и общото събрание на акционерите на И Ар Джи Капитал - 3 АДСИЦ, както и на облигационерите на Астера I ЕАД.

Във вторник (11 август) НСИ ще оповести информация, касаеща местата за настаняване през юни.

В сряда (12 август) НСИ ще изнесе данни за инфлацията през юли и информация за индексите на цените в селското стопанство през второто тримесечие.

За четвъртък (13 август) няма предвидени събития.

В петък (14 август) НСИ ще публикува експресните оценки за брутния вътрешен продукт през второто тримесечие, както и данни за доходите, разходите и потреблението на домакинствата за периода април-юни.

От Българска народна банка очакваме статистиката за дейността на лизинговите дружества също за вторите три месеца на годината.

Акционерите на Кредисимо АД ще заседават в петък.

В последния работен ден от седмицата синдиците на Корпоративна търговска банка ще представят редовния си отчет за своята дейност.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:04 | 12.09.22 г.
fallback