fallback

МВР оборудва с камери всички патрулки за 4 млн. лв.

Досега с камери за видео запис и технически средства за звукозапис са оборудвани 120 автомобила

18:07 | 06.08.15 г.
Автор - снимка
Редактор

МВР разработва поръчка на стойност около 4 млн. лева за дооборудване на всички автомобили на пътна полиция. Това каза в интервю за агенция „Фокус” гл. комисар Христо Терзийски, директор на Дирекция „Национална полиция”.

По думите му в момента с камери за видео запис и технически средства за звукозапис са оборудвани 120 автомобила. „Имаме оборудвани около една четвърт от всички автомобили. В същото време ползваме 148 мобилни камери, разположени в обозначени автомобили. Пътната полиция разполага и с 25 стационарни камери, с които се осъществява видео контрол за скорост.“, каза Терзийски.

Дооборудването на автомобилите ще започне до края на годината и процесът ще отнеме около осем месеца, допълни той.

По думите му са намалели жалбите и сигналите от граждани, подадени за извършени нарушения и корупционни действия от страна на служители на МВР. „В същото време се увеличиха жалбите от граждани, сигнализиращи за извършване на явни нарушения пред очите на служители на МВР, които не взимат никакво отношение“, каза той.

Преди дни беше обявено, че пътните полицаи ще могат да спират и проверяват автомобили и без видео заснемане. „Ще бъдем безкомпромисни към всеки един служител и всеки сигнал ще бъде проверяван детайлно. Изградили сме система за проверка на действията на служителите на няколко етапа и няколко нива“, каза още Терзийски.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:28 | 11.09.22 г.
fallback