fallback

Потребителското доверие и средната работна заплата на фокус през седмицата

От НСИ очакваме данни за издадените разрешителни за строеж и наетите лица през второто тримесечие на 2015 г.

09:09 | 24.07.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Предстои бедна откъм значими макроикономически и корпоративни събития в България седмица. С навлизането в разгара на летния сезон новините намаляват чувствително.

Все пак информацията за потребителското доверие, средната работна заплата и наетите лица предизвиква по-съществен интерес през настоящите пет работни дни.

Ето и какво предстои до края на първата седмица на август:

В понеделник (3 август) Националният статистически институт (НСИ) ще оповести информация за издадените разрешителни за строеж и започнатото строителство през второто тримесечие на 2015 г.

За този ден е насрочено общото събрание на акционерите на Агроенерджи АДСИЦ.

За вторник, сряда и четвъртък (4,5 и 6 август) няма предвидени събития.

В петък (7 август) НСИ ще публикува данни за потребителското доверие през юли, предварителни данни за жилищните сгради, за наетите лица и средната работна заплата през второто тримесечие.

От Българска народна банка очакваме в същия ден статистиката за депозитите и кредитите по количествени категории и икономически дейности, от която ще разберем повече за предпочитанията на фирми и домакинства за размерите на депозитите и кредитите, както и кои сектори от икономиката са търсили най-активно заемни банкови ресурси през второто тримесечие на 2015 г.

В последния работен ден от седмицата синдиците на Корпоративна търговска банка ще представят редовния си отчет за своята дейност.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:44 | 02.09.22 г.
fallback