fallback

Преглед на печата за 24 юли

07:24 | 24.07.15 г.

Пиер Луврие върна фирмите на Цветан Василев в. Капитал Daily

Каквато и да е била ролята на Пиер Луврие в сериала около фалита на КТБ и последвалото го разпределение на активите на Цветан Василев, тя приключи. Или поне така твърди белгиецът в съобщение, изпратено в четвъртък от негово име от брюкселския клон на базирана в Лондон агенция, сред чиито дейности фигурира и връзки с обществеността.

Луврие изчезна толкова внезапно, колкото се и появи преди няколко месеца, а резултати от присъствието му в компаниите, които помпозно обяви за свои, няма, поне видимо.

Сбогом на всички вас

"Пиер Луврие се оттегля от придобиването за 840 млн. евро в България", е озаглавено съобщението. "Белгийският предприемач обявява, че активите, които купи в България през 2015 г. с обща стойност 840 млн. евро, са върнати на предишния им собственик", пишат от агенцията. "Това означава, че г-н Луврие няма повече никакъв интерес към тези активи", се подчертава в него.

Митниците вече ще разследват и данъчни престъпления в. Сега

Агенция "Митници" получава нови правомощия в борбата с митническите нарушения. Занапред митниците ще могат да задържат лица на още едно законово основание - наличие на данни за укриване на ДДС от внос и акцизи. Митниците получават и самостоятелност при извършването на оперативно-издирвателна дейност и ще могат да разследват случаи на контрабанда и без участието на ДАНС и МВР. Това гласят одобрените окончателно на второ четене текстове в закона за митниците. В първоначалния си вид проектът се появи още в мандата на кабинета "Орешарски", но приемането му се забави.

В момента митничарите имат право да задържат лица само в четири случая - при съхраняване на акцизни стоки без бандерол, при контрабанда, при нарушения на транзита и престъпване на правилата за внос и износ на валутни ценности. Занапред към списъка се прибавя и укриването на ДДС от внос и акцизи в големи размери (над 3000 лв.). Очаква се, че това ще предотврати бързината и ефективността при разследванията на данъчни престъпления.

Скъпо ремонтиран булевард абсурдно сменя трасето си в. Сега

Столичният булевард "Александър Малинов", който повече от година беше затворен заради строежа на метрото към Бизнеспарка и ремонтиран до чисто нов, ще има изцяло ново трасе между разклона за "Младост 3" и полицейската академия. Там абсурдно се изгражда напълно нов участък, който ще мине през градинка. Той започва от новоизградената метростанция "Александър Теодоров Балан" на кръстовището на бул. "Александър Малинов" и "Д-р Атанас Москов". Изграждащият се път е дълъг 900 м и ще се влее в съществуващото трасе на булеварда, което минава през Бизнеспарка и стига до Околовръстния път. Ще минава между магазините "Хит" и "Лидъл".

Досега от общината говореха само за разширение на булеварда по цялото му протежение, но не и за изграждане на нов участък. Това се налагало, защото сегашният участък нямал тротоари, отивал "в нищото" и бил много тесен. Това обясни пред "Сега" директорът на общинската фирма "Метрополитен" Стоян Братоев.

До края на годината ще има монета от 2 лв. в. Сега

Вече започна замяната на хартиената банкнота с номинал 2 лв. с монета. И до края на годината ще имаме монета от 2 лв. Това заяви настоящият подуправител на БНБ и кандидат за още един мандат Калин Христов. Калин Христов бе предложен от новия гуверньор на БНБ Димитър Радев за ръководител на управление "Емисионно", предаде БГНЕС.

Манолова с изнесени приемни на омбудсмана в. Стандарт

Ако бъде избрана за омбудсман, соцдепутатката Мая Манолова ще създаде постоянно действащи приемни в шестте икономически района за планиране в България. Това обяви червената фурия по време на изслушването за обществен защитник в парламента вчера. Сегашният омбудсман Константин Пенчев и Манолова са двамата кандидати за поста. "Хората ще бъдат по-близко до институцията, а, от друга страна, ще бъде на пулса на събитията и проблема на гражданите във всеки един регион", каза още Манолова по време на изслушването.

Туроператор прати туристи в бостан в. Новинар

Български туристи се озоваха на безлюдно поле вместо на обещания райски пейзаж на гръцкия остров Закинтос.

26 души си харесали екзотичната дестинация преди няколко месеца и платили предварително. Именно заради това с голямо нетърпение очаквали лятното приключение, обещано от български туроператор. Реалността обаче се оказала друга. 7-дневната почивка, която струвала около 460 лв. на човек, се превърнала в истински ад.

Обещаните екскурзовод, транспорт, 6 нощувки в тризвезден хотел, както и разходка с автобуса из острова се оказали мираж. За сметка на това българите били настанени в село, което по-скоро прилича на нива с къща и един бар, където няма живот, а от плажа нямало и следа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:20 | 05.09.22 г.
fallback