fallback

М. Кунева: Съдебната реформа е на всички, не на една партия

Вицепремиерът е категорично против отлагането на приемането на стратегията за промени в сектора след местния вот

09:33 | 18.07.15 г. 3

Готвената съдебна реформа е за всички, не само на една партия, коментира в ефира на „Нова телевизия” вицепремиерът Меглена Кунева. Тя беше категорична, че алтернатива няма и не трябва да се отлага.

През седмицата, през която „горещата” тема бяха промените в съдебната система, се появиха искания за отлагане на приемането на стратегията за реформата след провеждането на местните избори през есента. Мотивът е да бъде събрана широка подкрепа за промените.

Времето е много скъп ресурс и не трябва да се пропилява, контрира обаче вицепремиерът.

Тя обясни още, че стратегията дава само пътя, но трябва и да се съсредоточим и в мерките, чрез които ще бъде реализирана тя. Кунева обясни още, че е много разочарована от факта, че АБВ не е подкрепя предложенията за промени.

По отношение на антикорупционния орган, който трябва да бъде приет, Кунева уточни, че и там има противоречия от страна на парламента. Съпротивата е той да бъде институция към президента, а не към Народното събрание, например.

Кунева даде пример за промени в законодателството по отношение на конфликта на интереси. Конфликт на интереси ще бъде, ако директор на болница е и собственик на фармацевтична компания.

Вицепремиерът беше категорична, че няма да се откаже да реализира идеите си в областта на съдебната реформа и призова за подкрепа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:17 | 14.09.22 г.
fallback