fallback

Освободен е директорът на столичната болница „Св. Анна“

БСК определя акта като безпринципен и недопустим персонален натиск

17:10 | 12.06.15 г.

На проведено днес Общо събрание на акционерите на Университетска болница „Св. Анна“ – София е освободен директорът на столичната болница. Това става ясно от позиция на Българската стопанска камара по повод на уволнението, изпратена до медиите.

„Чрез административни процедури и без аргументи беше освободен от длъжност изпълнителният директор д-р Димитър Димитров. Убедени сме, че причина за това действие са не пропуски в работата на д-р Димитров, а безпринципен и недопустим персонален натиск“, посочват от Камарата.

От там уточняват, че ръководството на Българската стопанска камара категорично не приема подобен маниер на управление в системата на здравеопазването, особено в контекста на тежката финансова и организационна ситуация в тази изключително значима за обществото сфера.

На фона на огромните дефицити в болничната помощ управляваното от д-р Димитров лечебно заведение е едно от малкото, които работят на печалба и нямат задължения към доставчици и институции, подчертават от организацията.

Силно сме обезпокоени от факта, че случаят с д-р Димитров не е изолиран, посочват още от БСК и напомнят, че неотдавна „по същия недопустим начин беше освободен и друг водещ мениджър в системата на здравеопазването“. Не изключваме тази практика да продължи, посочват от БСК, визирайки уволнението преди месец на директора на друга печеливша болница "Свети Иван Рилски" д-р Дечо Дечев.

Д-р Димитър Димитров е член на Управителния съвет на Българската стопанска камара, председател е на Асоциацията на мениджърите в здравеопазването и ги представлява в Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в здравеопазването. Носител е на много награди за заслуги към системата на здравеопазването, отбелязват от БСК.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:07 | 09.09.22 г.
fallback