fallback

Служителите в затворите на протест заради пенсионната възраст

Настояват за мораториум върху съкращенията в системата

12:20 | 25.05.15 г.
Автор - снимка
Редактор

Синдикатът на служителите в затворите започва подготовка за нови протести заради предлаганата възраст за пенсиониране за работещите на терен, съобщиха от организацията.

От синдиката ще разговарят с всички представителни организации на  служителите в сектор "Сигурност" за провеждане на съвместни протестни действия.

Синдикатът не е съгласен и с подготвяните от Министерството на правосъдието съкращения. В своя позиция от синдиката заявяват, че подготвяните съкращения не могат да имат траен ефект и да постигнат целта си без изработване на нова методика за финансиране на затворите.

Синдикатът на служителите в затворите иска от ръководството на Министерството на правосъдието налагане на мораториум върху съкращаването на заети и вакантни щатни бройки на персонал, който има пряк контакт и работа по охраната, ресоциализацията и медицинското обслужване на лишените от свобода, за сметка на структурни реформи. 

Синдикатът настоява за разработване на конкретен план и действия за предложения за корекция на бюджета на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията".

Основно искане е и при съкращения и промени в щата на надзиратели и охранители да не се допуска служители в малките градове да бъдат съкращавани, а в големите градове да бъдат назначавани нови.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:34 | 07.09.22 г.
fallback