fallback

Дейността на инвестиционните фондове приковава вниманието през седмицата

БНБ ще проведе аукцион за продажбата на 5-годишни ДЦК за 50 млн. лв.

09:00 | 18.05.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Новата работна седмица няма да бъде толкова наситена със значими макроикономически и корпоративни новини за разлика от изминалата.

Данните, публикувани тогава, разкриха, че през първото тримесечие икономическият растеж се ускорява, благодарение на износа и потреблението. Освен това през периода безработицата намалява, преките чужди инвестиции запазват нивото си спрямо същия период на миналата година, а второто тримесечие започва със слаба инфлация.

Ето и кои ще са по-важните новини от икономическия и корпоративен календар на страната, които привличат вниманието тази седмица:

В понеделник (18 май) Българска народна банка (БНБ) ще проведе аукцион за продажбата на 5-годишни държавни ценни книжа на стойност 50 млн. лв.

От централната банка очакваме и информация за дейността на дружествата, специализирани в кредитиране, към края на март 2015 г.

18 май е датата на аукциона за неизползваните права на Риъл Булленд АД.

Във вторник (19 май) БНБ ще оповести данни за дейността на инвестиционните фондове през първото тримесечие.

За сряда (20 май) са насрочени общите събрания на акционерите на Куантум Дивелопмънтс АДСИЦ и ЗАД Булстрад Виена иншурънс груп.

В четвъртък (21 май) Националният статистически институт (НСИ) ще представи данни за индексите на оборота в услугите през първото тримесечие, информация, касаеща състоянието на средствата за пощенските съобщения и сектор култура (библиотеки, кина, филмово производство, радио- и телевизионна програма, сценични изкуства и музеи) през 2014 г., както и данни за разходите за придобиване на дълготрайни материални активи през първото тримесечие.

За този ден е насрочено общото събрание на Медика АД.

В петък (22 май) БНБ ще публикува редовното си месечно издание „Информационен бюлетин“. Публикацията съдържа широкообхватни месечни статистически данни за цялата финансова система на България в четири сектора: финансов, външен, фискален и реален.

НСИ ще оповести предварителни данни за туристическите пътувания и разходите за туризъм на населението за периода януари-март 2015 г.

В петък синдиците на Корпоративна търговска банка ще представят седмичния отчет за своята дейност.

За последния работен ден на седмицата са насрочени общите събрания на акционерите на Орфей клуб уелнес АД, ФС Холдинг АД, Биовет АД и Декотекс АД.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:43 | 13.09.22 г.
fallback