fallback

Преките инвестиции, инфлацията и търговското салдо на фокус през седмицата

НСИ ще представи данни за инвестиционна активност в промишлеността и годишни данни за цените на земеделската земя

11:21 | 13.04.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Размерът на преките чуждестранни инвестиции, инфлацията и търговският баланс приковават вниманието през кратката работна седмица след великденските празници.

Настоящите четири работни дни ще бъдат наситени откъм значими макроикономически данни и корпоративни новини. Седмицата е почивна за парламента, чиято ваканция продължава до 19 април.

Ето кои са по-съществените новини, които ще следим:

Понеделник (13 април) е почивен ден, но акционерите на Експат Имоти АДСИЦ ще проведат своето общо събрание.

Във вторник (14 април) Националният статистически институт (НСИ) ще оповести предварителни данни за търговията с трети страни през февруари и с държавите членки на Европейския съюз през януари.

От националната статистика очакваме информация за инвестиционна активност в промишлеността през март и за цените на земеделската земя и рентата в селското стопанство през 2014 г.

Акционерите на Холдинг Кооп-Юг АД и Слънчо АД ще проведат своите общи събрания.

В сряда (15 април) НСИ ще публикува данни за инфлацията през март.

В четвъртък (16 април) НСИ ще представи годишни данни за доходите, разходите и потреблението на домакинствата през 2014 г.

16 април е датата на аукциона за неизползваните права на Елана Агрокредит АД.

В петък (17 арпил) БНБ ще публикува информация за състоянието на платежния баланс към 28 февруари 2015 г. От него ще получим повече информация за размера на преките чуждестранни инвестиции през февруари. Последните данни показаха, че през януари ПЧИ са отрицателни и възлизат на 16,4 млн. евро при положителни 50 млн. евро през януари 2014 г.

Централната банка ще публикува и редовното си месечно издание „Информационен бюлетин“. Публикацията съдържа широкообхватни месечни статистически данни за цялата финансова система на България в четири сектора: финансов, външен, фискален и реален.

НСИ ще оповести данни за противообществени прояви и престъпления на малолетните и непълнолетните и окончателни данни за населението и демографските процеси през 2014 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:06 | 05.09.22 г.
fallback