fallback

Над 100 хил. израелци се очакват в морските ни курорти през това лято

50% по-малко туристи през това лято, очакват от Съюза на собствениците в Слънчев бряг

10:35 | 04.04.15 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Повече от 100 000 израелци се очакват в морските ни курорти през това лято, обяви почетният консул на Израел в Бургас Орлин Мандов.

Тези цифри показват ръст от 100% в сравнение с миналата година, въпреки че по планирани полети от Израел на този етап увеличението е 12 на сто, съобщава “Монитор”.

В четвъртък бяха посрещнати първите туристи от Израел, които са настанени в най-големия черноморски курорт Слънчев бряг. Първите туристи ще останат у нас само три дни, но през това време ще могат да се насладят на красивата природа и да видят морето.

На този етап израелците са единствените туристи по Южното Черноморие в навечерието на великденските празници. В Албена вече посрещнаха първите германци, а румънските туристи, които са основните гости по това време, също ще останат по Северното Черноморие.

50% по-малко туристи през това лято се очакват по морските ни курорти, толкова е спадът при ранните записвания, отбеляза заместник-председателят на Съюза на собствениците в Слънчев бряг Веселин Налбантов. Той призна, че сезонът на практика се съкращава, тъй като първите хотели в най-големия черноморски курорт ще отворят едва през май.

Още новини от страната може да намерите в Dnes.bg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:31 | 22.08.22 г.
fallback