fallback

"Лидер" се преименува на "Български демократичен център"

За съпредседатели на новата политическа формация бяха избрани Красимира Ковачка и Стефан Кенов

17:21 | 22.03.15 г. 1

Партията на Христо Ковачки - "Лидер", се преименува на "Български демократичен център". Това се случи днес на третия конгрес на партията, където за съпредседатели на новата политическа формация бяха избрани Красимира Ковачка и Стефан Кенов, които ще сменят досегашния председател Кънчо Филипов, съобщи bTV.

БДЦ ще бъде в коалиция с "Гергьовден", ССД, БДС и ЗНС на Румен Йончев. До тук се стигна след като голяма част от депутатите в "България без цензура" се прехвърлиха в БДЦ, което остави Николай Бареков с един народен представител - Мартин Иванов-Данона.

Към групата на БДЦ в парламента се очакват да преминат още като членове на новата партия Росен Петров, Стефан Кенов и Христо Тодоров. Възможно е към тях да се присъединят на по-късен етап и други техни колеги от парламентарната група.

Междувременно, в Бургас Бареков посочи, че е оттеглил доверието си към БДЦ.

Целите пред "България без цензура" за местния вот са 30 общински кмета, 3 областни кмета и присъствие в 200 общински съвети на територията на страната. "Колелото ще се завърти в наша полза. Има градове, в които се очаква да победим още на първи тур. Пожелавам успех на всички и вярвам, че ще успеем заедно", допълни Бареков.

ББЦ ще издигне кандидатура за кмет на София. Бареков призна, че кандидатът е участвал в протестите и е свързан с "Протестна мрежа".  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:03 | 12.09.22 г.
fallback