fallback

Предстои смяна на директора на МБАЛ-Шумен

Болницата е сред малкото многопрофилни в големите областни градове без задължения към доставчици

19:22 | 16.03.15 г.
Автор - снимка
Редактор

От средата на април МБАЛ-Шумен ще бъде с нов директор. Това стана ясно от разпратената покана за свикване на извънредно общо събрание до акционерите на болничното заведение, в което държавата е мажоритарен акционер.

Поканата е получена и в община Шумен, което принуди съветниците да обсъждат на предстоящата сесия позицията си по отношение на намеренията на Министерството на здравеопазването да замени досегашния директор д-р Юлия Димитрова, съобщи Дарик. 

По предварителна информация намеренията на принципала е новият директор на МБАЛ да бъде управителят на новопазарската болница д-р Атанас Атанасов, който вече е дал съгласието си за заемането на новия пост.

МБАЛ-Шумен е сред малкото многопрофилни болнични заведения в големите областни градове в относително стабилно финансово положение и без задължения към основните доставчици.

Според предварителните очаквания се очертава напрежение и противопоставяне между община Шумен и Министерството на здравеопазването относно плановете за промяна в управлението на многопрофилната болница.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:47 | 11.09.22 г.
fallback