fallback

Шефът на Пирогов е подал оставка, здравният министър не я е приел

Петър Москов обеща да работи за решаването на проблемите на болницата

17:20 | 26.02.15 г.

Директорът на Института за спешна медицинска помощ „Пирогов“ проф. Стоян Миланов е подал оставка, но здравният министър Петър Москов не я е приел. Това стана ясно на съвместна пресконференция на Миланов и Москов в болницата.

Министърът изрази подкрепата си към ръководството на “Пирогов” и призна, че болницата има много тежки проблеми, трупани с години. Москов пое ангажимент да се работи по решаването им.

„Това, което е преляло чашата на професора, е крайно амортизираната апаратура в някои от най-важните звена на болницата. Поел съм ангажимет да направим нужното на ниво министерство постепенно да решим тези проблеми“, заяви Москов.

Той добави, че от гледна точка на цялостната реформа в здравеопазването „Пирогов“ ще бъде един от най-големите бенефициенти, защото лекува много болни.

В момента задълженията на болницата са около 20 милиона лева, каза още министърът.

Миланов от своя страна беше категоричен, че е подал оставката си вчера като израз на личен морален акт, защото е почувствал невъзможност да си изпълнява функциите.

„Никога не ми е налаган натиск от който и да е министър да си подавам оставката, това е лично мое решение и беше продиктувано от невъзможността болницата да функционира по този начин предвид нейната специфичност“, заяви той.

Още новини от България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:32 | 12.09.22 г.
fallback