fallback

ЕК стартира три нови наказателни процедури срещу България

Процедурите са заради директивите за вредителите, шофьорските книжки и безопасността на железопътния транспорт

16:56 | 26.02.15 г. 6

Три нови наказателни процедури срещу България е стартирала Европейската комисия (ЕК) през февруари, съобщават от представителството на ЕК в България.

Брюксел е поискал от страната ни информация за мерките за транспониране на Директивата за вредителите. Директивата е трябвало да бъде въведена в националното законодателство до 31 май 2014 г. Страната ни има два месеца за отговор.

Втората процедура е заради Директивата за свидетелствата за управление на моторни превозни средства, като освен България, ЕК се е обърнала и към Австрия, Белгия, Чехия, Кипър, Германия, Дания, Естония, Ирландия, Испания, Франция, Финландия, Италия, Литва, Полша, Португалия, Словакия и Словения.

Комисията е поискала от България, както и от Полша, да транспонира законодателството на Европейския съюз (ЕС) за безопасността на железопътния транспорт. В България става въпрос за определението „железопътни предприятия“, развитието и подобряването на безопасността на железопътния транспорт, сертификатите за безопасност, вземането на решения от органа по безопасността и независимостта на разследващия орган.

Необходимите законодателни актове трябваше да бъдат приети до 30 април 2006 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:16 | 12.09.22 г.
fallback