fallback

ДПС с критика към първите 100 дни от управлението на Борисов

Същевременно „Патриотичният фронт“ писа оценка малко над 4 на работата на кабинета

12:29 | 13.02.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

ДПС писа тройка на правителството за първите 100 дни от управлението му. Според депутата Алиосман Имамов изминалите 100 дни дават основание на ДПС да смята, че са се сбъднали опасенията им, че тази власт се изгражда върху гнила идеологическа основа.

„Това бяха 100 дни на безпринципни компромиси между различните идеологически партньори в управлението. 100 дни на политически репресии срещу кадрите на ДПС и на други партии“, настоя той.

Според него правителството би трябвало през изминалите дни да засили надеждите на хората за политическа стабилност и икономически просперитет за решаването на проблемите на хората, най-вече свързани с бедността и начина на живот, но това не се е случило.

Правителството е лансирало неясни идеи за реформи в здравеопазването и образованието, смята още Имамов.

„Това правителство не може да извърши реформите поради дълбоките идеологически противоречия на тези, които го подкрепят. Освен това правителството взе и огромен дълг, което е цената на това управление“, обвини той.

Според него през последните години няма правителство с такава висока цена на мандата на управление и има реален шанс в края на мандата му България да влезе в една дългова спирала, което може значително да повиши риска от ликвидирането на финансовата стабилност.

Същевременно „Патриотичният фронт“ писа оценка малко над 4 на работата на кабинета на Бойко Борисов за първите 100 дни, обяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Той обясни, че управлението има плюсове и минуси. Минусите са свързани най-вече с работата на финансовото министерство, стана ясно от думите на Симеонов. Сред тях той нареди „грешното решение за пенсионните фондове“. „Грешно беше и спирането на влаковете, протестирахме и слава Богу, се вслушаха“, каза лидерът на НФСБ. Той нарече грешка и вкарването за гласуване на новия дълг от 16 млрд. лева без съгласуване с партньорите.

„Ние научихме от медиите и това не е редно“, каза съпредседателят на ПФ. Той беше категоричен, че няма комуникация между депутатите на Фронта и финансовото министерство.

Симеонов се изказа остро и за отказа на ГЕРБ да отстрани главния секретар на МВР Светлозар Лазаров, както и шефовете на ДАНС и ДАТО. Патриотите поискаха това заедно с Реформаторите още вчера, но стана ясно, че Бойко Борисов не е склонен да го направи. Според премиера Лазаров и Писанчев не са виновни, защото са изпълнявали заповеди на предишната власт.

„Орешарски ли е организирал идиотската акция в Лясковец, така ли да разбирам?“, попита Симеонов. Той обясни , че липсата на смяна на шефовете на службите ще промени отношението на Патриотите към властта. Това обаче не значело, че подкрепата за управлението щяла да бъде оттеглена, защото тя зависи от точките в общата програма, а смяната на Лазаров и Писанчев не била сред тях.

Още политически новини четете в Dnes.bg  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:45 | 05.09.22 г.
fallback