fallback

БВП, търговското салдо и инфлацията на фокус през седмицата

НСИ ще публикува данни за продажбите в промишлеността, строителството и търговията през декември

09:51 | 09.02.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

През настоящата втора седмица на февруари ще добием по-голяма представа за представянето на българската икономика през миналата година, която бе белязана от политическата несигурност, проблемите в банковия сектор, забавянето на ръста в Европа и конфликтите в региона.

През новата работна седмица очакваме данни както за икономическия растеж, така и за търговското салдо през цялата 2014 г. Данните за инфлацията и спестяванията на населението ще ни разкрият повече относно състоянието на потреблението в края на миналата и началото на тази година.

В понеделник (9 февруари) Националният статистически институт (НСИ) ще публикува предварителни данни за вноса и износа на България през декември.

Освен това от националната статистика очакваме информация както за продажбите в промишлеността, строителството и търговията през декември, така и за продажбите на едро и дребно през четвъртото тримесечие на 2014 г.

Във вторник (10 февруари) Българска народна банка (БНБ) ще оповести данни за депозитите и кредитите по икономически дейности и количествени категории. Статистиката ще ни даде по-голяма представа за търсенето и предлагането на депозити и заеми от страна на фирмите и домакинствата през последното тримесечие на 2014 г., както и за предпочитанията им относно вид, срок и размер.

НСИ ще представи данни относно местата за настаняване през декември.

За този ден са насрочени общите събрания на Енемона АД и Спиди АД.

В сряда (11 февруари) НСИ ще публикува краткосрочна статистика на жилищните сгради за четвъртото тримесечие на 2014 г.

Облигационерите на Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт АДСИЦ ще заседават в сряда.

В четвъртък (12 февруари) НСИ ще оповести данни за индексите на цените в селското стопанство, както и за наетите лица и средната работна заплата за периода октомври-декември 2014 г.

Акционерите на ТБ Централна кооперативна банка АД и Люк АДСИЦ ще проведат своите общи събрания.

В петък (13 февруари) НСИ ще представи експресните оценки за растежа на брутния вътрешен продукт през последното тримесечие на 2014 г. През третото тримесечие на миналата година българската икономика нарасна с 0,4% на тримесечна и с 1,5% на годишна база.

В последния ден от седмицата от националната статистика очакваме предварителните данни за инфлацията през януари 2015 г. През 2014 г. у нас дефлацията бе 1,4%.

НСИ ще изнесе и втората оценка на икономическите сметки за селското стопанство за цялата 2014 г.

Акционерите на Синергон Холдинг АД са избрали 13 февруари, за да проведат своето общо събрание.

Това е и датата на аукциона за неизползваните права от увеличението на капитала на Би Джи Ай Груп АД.

Неделя (15 февруари) е датата на общото събрание на Улпина АДСИЦ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:11 | 29.08.22 г.
fallback