fallback

Зам.-министърът на туризма Бранимир Ботев е освободен от поста

На негово място идва Ирена Георгиева, която има близо 25-годишен опит в сферата

17:58 | 06.02.15 г.

Зам.-министърът на туризма Бранимир Ботев е бил освободен със заповед на премиера Бойко Борисов, съобщават от правителствената пресслужба.

На негово място идва Ирена Георгиева, която има близо 25-годишен управленски опит в сферата на туризма.

Браншът нееднократно изразява негативната си оценка за работата на Ботев като зам.-министър. Още когато получи поста през 2013 г., няколко организации се обявиха против назначението заради липсата на образователен ценз и опит в сферата. Преназначаването му от новото правителство на Борисов също не се прие от туристическия сектор.

Туристически организации обвиниха министъра в бездействие, заради което се е забавило приемането на важни поднормативни актове, от които зависи прилагането на новия Закон за туризма.

Браншът се оплакваше и от липсата на адекватна концепция за развитие, както и от заблуждаващи анализи за състоянието на туризма в България.

Ирена Георгиева е завършила Софийския университет "Св. Климент Охридски", посочват от пресцентъра на Министерския съвет. Участвала е в ръководството на няколко туристически агенции. Била е председател на Асоциацията на Българските туроператори и туристически агенти, както и президент на ЕСТАА (The European Travel Agents' and Tour Operators' Associations).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:06 | 13.09.22 г.
fallback