fallback

В Пловдив започна изграждането на 48 км велоалеи

Проектът е за почти 14 милиона лева и е част от мащабен проект на общината

18:30 | 28.01.15 г.

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова и кметът на Пловдив Иван Тотев направиха символичната първа копка за изграждането на 48 км нови велоалеи, съобщи БТА. Проектът е на стойност почти 14 милиона лева и е част от мащабен проект на общината за модернизация и развитие на устойчив градски транспорт.

Пловдив ще има 60 км велоалеи, което на практика го прави града с най-дългата велозона в България, каза кметът Иван Тотев. Градът се намира на площ от 100 кв. км и 60 км велоалеи на практика означава велотранспорт почти в целия град, коментира Тотев.

Проектът предвижда изграждането на 48 км нови алеи, рехабилитация на вече съществуващи 11 км, преустройство на прилежаща инфраструктура от бордюри и тротоари, връзки между маршрутите и 690 велостоянки. Срокът за изпълнение на строителството е 231 дни - октомври 2015 г.

Николова изрази задоволство от факта, че макар и в края на програмния период ОП "Регионално развитие" отчита доста успешно приключили проекти, един от които е в Пловдив. Очаквам проектът да се изпълни както в срок, така и качествено, добави Николова. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:36 | 08.09.22 г.
fallback